POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2019
1v

Morgan: Kritiken mot mitt firande visar på en dubbelmoral för kvinnor

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Alex Morgans mål och målgest i spelaren ovan.

Alex Morgan firade sitt mål i semifinalen mot England med att dricka en kopp te.
Då fick hon kritik, något hon menar visar på en dubbelmoral för damer.
- Vi måste fira men inte för mycket, vi måste göra något med det måste alltid vara till en viss gräns, säger Morgan enligt BBC.

USA:s anfallsstjärna Alex Morgan gjorde i VM-semifinalen mot England sitt sjätte mål i turneringen. Hon behövde bara 31 minuter för att nicka in ett inlägg till 2-1 för USA, något som också blev slutresultatet.

Morgan firade målet med att föra munnen mot handen som en gest att hon drack te och menade efteråt att det inte var en pik i sidan mot England.

Många reaktioner följde, där kritikerna menade att målgesten var respektlös mot motståndarna. Efteråt menade Morgan att det inte var en pik i sidan mot England och på fredagen pratade hon om situationen.

- Jag är lite förvånad över det, men det går bara att skratta åt det, säger Morgan enligt BBC och fortsatte:

- Jag känner att det finns en dubbelmoral för kvinnor inom idrotten att vi måste vara ödmjuka när vi när framgång. Vi måste fira men inte för mycket, vi måste göra något men det måste alltid vara till en viss gräns.

Morgan jämför även med fotboll för herrar, där många har väldigt avancera målgester och ibland även gör mer obscena gester.

- Du kan se män fira runt om i världen i alla olika turneringen, där de tar sig på könet och gör allt möjligt, säger Morgan.

Publicerad 2019-07-05 kl 17:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå