TV: Andra raka för Kanada - nu väntar gruppfinal mot Holland

VM 2023 (dam)

Kanada tog i kväll sin andra raka seger i VM-gruppspelet.
Men trots det krävs seger i den avslutande gruppspelsmatchen för att ta gruppsegern.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Efter seger mot Kamerun i premiären ställdes Kanada i kväll mot Nya Zeeland i den andra gruppspelsmatchen i VM, ett Nya Zeeland som föll i sin premiär efter ett sent mål mot Holland.

Kanada inledde matchen bäst och hade en jättechans att ta ledningen i den 18:e minuten, då man efter en hörna hade en nick i ribban och direkt därefter en nick som rensades bort på mållinjen.

I upptakten av den andra halvleken skulle Kanada dock ta ledningen. Jessie Fleming avslutade säkert på ett inspel från vänster efter en snabb kontring till 1-0 till Kanada.

Med knappa tio minuter kvar av matchen kunde sedan Nichelle Prince öka på till 2-0 genom en stolpretur, vilket också blev slutresultatet.

I den sista gruppspelsmatchen väntar nu en gruppfinal mellan Kanada och Holland, en match som Kanada dock måste vinna för att bli gruppetta då man har färre gjorda mål än Holland.

För Nya Zeeland lever dock hoppet, då de fyra bästa grupptreorna också de går vidare till åttondelsfinal i VM.

Kanada: Labbé - Riviere, Buchanan, Zadorsky, Lawrence - Prince, Scott, Schmidt, Beckie - Sinclair, Fleming.

Nya Zeeland: Nayler - Bott, Stott, Erceg, Riley - Chance, Percival, Bowen, Hassett - Gregorius, White.