TV: Dennerbys Nigeria tog viktig trepoängare - sätter press på konkurrenterna efter dråpligt självmål

VM 2023 (dam)

Nigeria vann med 2-0 över Sydkorea - och sätter således press på Norge och Frankrike.
Asisat Oshoala blev stor matchhjälte med sitt kliniska avslut i den andra halvleken.

Se höjdpunkterna från matchen.

Nigeria inledde sitt VM-äventyr med en tung förlust mot favorittippade Norge. På onsdagseftermiddagen ställdes man mot Sydkorea, som inte hade mycket att komma med i fredagens premiärmatch mot hemmanationen Frankrike.

Det var alltså två pressade landslag som gjorde upp på Stade des Alpes i franska Grenoble.

Sydkorea hade ett par halvchanser tidigt i matchen, men det var Nigeria som skulle ta ledningen. I den 33:e minuten serverade en nigeriansk mittfältare en hög djupledsboll över den sydkoreanska backlinjen. Kim Do-yeon nådde först på bollen, men fick en felträff och bollen rullade in i eget mål.

Sydkorea kom ut till den andra halvleken med mer energi och med en tydlig matchplan. Med en halvtimme kvar att spela verkade det också som att man hade fått utdelning för sitt slit. Detta efter att Lee Geummin tagit sig först fram på en retur och tryckt in kvitteringen - men målet dömdes bort för offside.

Sent i den andra halvleken fastställde Asisat Oshoala slutresultatet till 2-0, efter en fin löpning och kliniskt avslut. Trepoängaren innebär att Thomas Dennerbys Nigeria sätter press på de två topplagen, Norge och Frankrike, som ställs mot varandra senare på onsdagskvällen.

Nigeria: Nnadozie - Okeke, Ohale, Ebi, Ebere - Uchendu, Okobi, Chikwelu - Oshoala, Oparanozie, Ordega.

Sydkorea: M.J Kim - H.R Kim, B.R Hwang, D.Y Kim, S.G Jang - C.R Kang, M.A Lee, S.H Cho, S.Y Ji, G.M Lee - S.B Jung.