TV: Efter bakslaget i premiären - Japan tog viktig seger mot Skottland

VM 2023 (dam)

Japan hämtade sig efter missräkningen i premiären mot Argentina och lyckades i eftermiddag besegra Skottland.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Skottland förlorade sin premiär mot England medan Japan "bara" fick kryss mot Argentina. Således var det viktiga poäng som stod på spel i Rennes.

I den 23:e minuten av matchen spräckte Japan ledningen genom ett skott från straffområdesgränsen av Mana Iwabuchi som den skotska målvakten inte nådde. Målet var Japans första för turneringen.

Drygt tio minuter senare fick Japan straff, och Yuika Sugasawa gjorde inget misstag från elva meter när hon satte 2-0.

Skottland jagade för att få till en reducering, och träffade stolpen en bit in i den andra halvleken. Reduceringen dröjde dock till den 88:e minuten, då Lana Clelland fick på ett riktigt fint skott från distans som seglade förbi den japanska målvakten.

Japan lyckades dock hålla undan och vinna med 2-1, vilket gör att man står på fyra poäng efter två matcher i VM. Skottland står kvar på noll. De två bästa i gruppen går vidare till åttondelsfinal tillsammans med de fyra bästa grupptreorna.

I den sista gruppspelsmatchen möter Japan England medan Skottland ställs mot Argentina. Senare i dag spelar England mot Argentina i samma grupp.

Japan: Yamashita - Shimizu, Kumagai, Ichise, Sameshima - Nakajima, Miura, Endo - Sugasawa, Iwabuchi.

Skottland: Alexander, Smith, Corsie, Beattie, Lauder - Evans, Little, Weir, Arnot - Cuthbert, Ross.