TV: Miedema sänkte Kamerun - blev bästa målskytten någonsin för Holland som 22-åring

VM 2023 (dam)

Holland har börjat VM starkt.
I dag tog man andra raka segern i en match där Arsenals Vivianne Miedema, 22, blev historisk.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Holland inledde VM-gruppspelet med att besegra Nya Zeeland efter ett stopptidsmål. I dag ställdes man mot Kamerun, som föll i sin inledande gruppspelsmatch mot Kanada.

Kamerun började bäst med flera halvfarliga avslut, men det var Holland som skulle sätta dit ledningsmålet.

Shanice van de Sanden väggspelade sig förbi Kameruns vänsterback, tog sig in i straffområdet och spelade in till Vivianne Miedema i boxen. Anfallaren slängde sig in och avslutade mönsteranfallet med huvudet.

Men Kamerun skulle komma tillbaka. I den första halvlekens slutskede severades Gabrielle Aboudi Onguene en perfekt slagen djupledsboll, som hon retsamt nickade över målvakten och sedan avslutade i öppet mål.

1-1 stod sig halvleken ut, men i den andra skulle det bara dröja ett par minuter innan Holland återtog ledningen efter en frisparksvariant, som avslutades med att Dominique Bloodworth stötte in den från nära håll.

Kamerun var riktigt nära att kvittera med ett skott som styrdes precis utanför i den 81:a minuten, men i stället för 2-2 var det Holland som skulle punktera matchen.

I den 85:e minuten avslutade Vivianne Miedema ett snabbt anfall med att panga in 3-1, hennes andra mål i matchen som dessutom betyder att hon nu är den bästa målskytten i det holländska landslagets historia på damsidan med totalt 60 mål, blott 22 år gammal. 3-1 blev också slutresultatet.

Senare i kväll möts Kanada och Nya Zeeland, och i den sista gruppspelsmatchen möter Holland Kanada och Nya Zeeland Kamerun.

Holland: Van Veenendaal, Van Lunteren, Van Ees, Dekker, Van de Sanden, Spitse, Miedema, Van de Donk, Martens, Groenen, Bloodworth.

Kamerun: Ngo Ndom, Manie, Leuko, Johnson, Aboudi Onguene, Feudjio, Yango, Meffometou, Enganamouit, Ngo Mbeleck, Abam.