Barça klart för CL-final - Wolfsburg utslaget

Women's Champions League

FC Barcelona är vidare till Champions Legue-final.
Den regerande mästaren vann mot Wolfsburg med totalt 5-3 och därmed blev avancemanget ett faktum.

Den andra av totalt två semifinaler mellan Wolfsburg och Barcelona var i stort sett avgjord på förhand. Det efter att Barça segrat med hela 5-1 i den inledande matchen hemma i Spanien, vilket gjorde att man kunde kliva ut på Volkswagen Arena i norra Tyskland med en betryggande ledning i ryggen.

Det stora övertaget från den första semifinalen förvaltade Barcelona, som spelade med svenskan Fridolina Rolfö från start, genom att hålla tätt i den första halvleken, och således göra det i princip omöjligt för Wolfsburg att ta sig vidare, då motståndaren skulle behöva fullkomligt ösa in mål för att först och främst ta semin till förlängning.

Men målen från Wolfsburgs sida lyste däremot inte med sin frånvaro under den andra halvleken, då laget skickade in dubbla mål genom Tabea Wassmuth respektive Jill Roord innan slutvisslan ljöd.

Däremot räckte in 2-0-segern till avancemang och därmed är den regerande Champions League-mästaren Barcelona vidare till final i storturneringen. Där ställs laget mot antingen PSG eller Lyon.

Till saken hör att förlusten för Barcelona är den första den här säsongen, då laget tidigare gjort det mycket starkt i samtliga tävlingssammanhang.

Publicerad 2022-04-30 kl 19:53