Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Benfica sista chansen för FC Rosengård: "Vi måste ta tre poäng"

Women's Champions League

Två förluster i Champions League.
Mot Benfica behöver FC Rosengård ta tre poäng för att ha en chans på slutspel.
- Vi tänker inte så mycket på det, säger Fiona Brown till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

FC Rosengård har inlett Champions League med två förluster, en mot Barcelona på hemmaplan och en mot Bayern München på bortaplan.  

Benfica har gått samma öde och även de förlorat mot giganterna. Under torsdagens ställs den portugisiska mästaren mot den svenska mästaren - och det är av yttersta vikt för båda lagen att ta tre poäng för att man ska kunna utmana om en slutspelsplats.  

- De ligger på noll poäng som oss och förlorade med 9-0 mot Barcelona men de hade en annorlunda matchplan mot Barcelona som är ganska långt ifrån deras identitet och de är inte bra i den matchen, säger huvudtränare Renée Slegers och fortsätter:  

ANNONS

- Men kollar man matchen mot Bayern så blir till slut 3-2 i förlängning efter att de missade straff. Det är en bra motståndare som utvecklats en hel del de senaste åren. Vi ser absolut chanser mot de och de vill göra saker som topplagen i Europa gör och är bra i det ibland och kan också misslyckas. De kanske inte alltid skapar helheten och kontinuiteten så det finns absolut möjligheter.  

Är det på pappret ett lättare motstånd?
- Det är nog många som tänker det. De kommer också jaga tre poäng så det blir en intensiv match. 

Fiona Brown menar att Rosengårds identitet är att man alltid vill ta tre poäng och att det inte spelar någon roll hur situationen ser ut.  

- Vi spelar varje match med samma mindset. Och vi vill gå ut och ta tre poäng i varje match oavsett vem vi möter. Vi har press på oss i varje match i damallsvenskan och press på oss nu, men det är mest för oss själva. Vi vill gå ut och prestera så bra som möjligt och spela på sättet vi kan. Spelar vi bra kan vi ta tre poäng. Så klart när man tittar på Champions League så är det viktigt med tre poäng nu, men vi tänker inte så mycket på det, Fiona Brown.  

ANNONS

Gudrun Arnardottir:  

- Vi måste ta de tre poängen för vi har inga poäng hittills. Ska vi satsa på att gå vidare måste vi ta tre poäng och det är det vi siktar på.  

Publicerad 2022-11-24 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto