Blackstenius nätade - men missräkning för Arsenal

Stina Blackstenius slog till mot Ajax.
Arsenal var på väg mot seger, men tappade till kryss i slutskedet.

Jonas Eidevalls Arsenal tog under tisdagskvällen emot Ajax på hemmaplan i första mötet i Champions League-kvalet. Då fick landslagssvenskarna Lina Hurtig och Stina Blackstenius chansen från start, där den sistnämnda levererade direkt i första halvlek.

Efter en tuff start, då Romée Leuchter gav Ajax ledningen efter 17 minuters spel kom Arsenal ikapp bara sex minuter senare. Blackstenius höll sig då framme, satte en retur i mål och ordnade 1-1 på resultattavlan.

I andra halvlek fick Arsenal utdelning igen, då Kim Little satte 2-1 från straffpunkten. London-klubben såg därefter ut att gå mot seger, men i den 83:e minuten blev Leuchter tvåmålsskytt till 2-2. Dessförinnan hade både Blackstenius och Hurtig lämnat planen.

Returen spelas den 28 september i Nederländerna.