Chelsea kryssade - mål bortdömt på övertid

Chelsea kryssade mot Real Madrid i Champions League-premiären.
På övertid fick London-klubben ett mål bortdömt i Madrid.
- Jag tycker att vi blev rånade på det som borde ha varit en 3-1-match, säger Chelsea-tränaren Emma Hayes enligt The Telegraph.

"Svensklaget" Chelsea klev under onsdagen in i Champions League-gruppspelet med att bortaspela mot Real Madrid i Spanien. Johanna Rytting Kaneryd spelade från start, medan Zecira Musovic inledde på bänken, och fick följa en svängig match.

Chelsea hamnade först i underläge efter mål av Olga Carmona, innan det blev en vändning till 2-1 efter mål signerade Niamh Charles och Sam Kerr. Carmona blev därefter målskytt igen, från straffpunkten till 2-2, och därmed var det jämnt inför sista delen av matchen.

På övertid hettade det till ordentligt, då Charles i den 96:e minuten satte bollen i mål, men till hennes stora förvåning blev fullträffen bortdömd för offside, trots att hon tydligt var på rätt sida. Matchen slutade därmed 2-2 på Alfredo Di Stéfano-stadion i Madrid.

"Det här är en av de sämsta domarprestationerna jag har sett på väldigt länge", skriver The Times-journalisten Molly Hudson på plattformen X.

Tränaren Emma Hayes är besviken efteråt.

- Jag tycker att vi blev rånade på det som borde ha varit en 3-1-match, säger hon enligt den engelska tidningen The Telegraph.

För Real Madrids del hoppade svenska mittfältaren Freja Olofsson in i den 90:e minuten och fick därmed avsluta matchen på planen.

Chelsea och Real Madrid har nu en poäng var, medan Häcken toppar gruppen med tre poäng. Paris FC är jumbo efter förlust mot Hisingen-klubben i kväll.