Women´s Champions League

0-7 var resultatet mellan Servette och Chelsea för en vecka sedan.
Vid returmötet i London ikväll var problemen betydligt större för Chelsea.
Då klev Samantha Kerr fram och blev stor matchvinnare.

Samtliga tre svenskor fanns med i startelvan vid kvällens match. Zecira Musovic i mål och Jonna Andersson samt Magdalena Eriksson i backlinjen. Chelsea kom dessutom till mötet med en strålande form. Gruppledning i Women's Champions League och ett gäng raka segrar i ligaspelet. Senast i helgen blev det 4-0 mot Manchester City.

Servette hade dock uppenbart lärt sig en läxa sedan förra veckans överkörning. Chelsea hade en hel del boll i den första halvleken och mittfältaren Fran Kirby skapade en del oreda i schweiziskornas försvar. Bortalaget höll dock ihop försvaret ytterst kompakt och Chelsea såg både omständligt och frustrerat ut i perioder. Chelsea-tränaren Emma Hayes hade kommenterat detta innan kvällens match.

- Trots det senaste resultatet, vill jag se samma höga nivå i prestationen. Vi måste verkligen använda hela vår trupp. Inte minst i de två kommande matcherna, sade Hayes till Chelseas hemsida innan matchen.

Servette höll tätt även i inledningen av den andra halvleken. Chelsea skapade ett antal farliga hörnor, men ingen som gick på mål. Efter en timmes spel tilldömdes Chelsea en straff - där domaren dock ändrade sitt beslut och gav Servette frispark. Bara minuter efter det skapade bortalaget sin bästa målchans där Musovic tvingades till en svettig räddning från nära håll.

Chelsea såg ut att vara ur balans. Då klev Samantha Kerr fram - precis som så många gånger förr. Kirby stod för en bra framspelning och serverade Kerr, som stod för ett kliniskt avslut efter 67 minuters spel.

Efter ledningsmålet kunde Chelsea ganska omgående spela mer avslappnat. Enklare blev det också när Servettes Amandine Soulard visades ut med tio minuter kvar av matchen. Londonklubben kunde bibehålla bollen i stort sett hela matchavslutningen och säkra tre poäng.

Segern innebär att Chelsea kliver upp på tio poäng. Juventus besegrade tidigare under kvällen Wolfsburg vilket gör de till grupptvåa på sju poäng, där tyskorna är kvar på fem poäng. Två omgångar återstår av gruppspelet.

Chelsea: Musovic – Mjlde, Bright, Eriksson, Andersson – Kirby, Ingle, So-Yun, Charles – England, Kerr.

Servette: Pereira – Soulard, Felber, Spalti, Mendes – Meandly, Tufo – Nakkach, Lagnoia, Padilla – Boho.

Publicerad 2021-11-18 kl 23:00