FEM SPANINGAR: "En CL-premiär med konstig eftersmak för Rosengård"

Women's Champions League

MALMÖ. FC Rosengård förlorade mot Eintracht Frankfurt med 1-2 i Women’s Champions League.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

FC Rosengård vägde lätt inledningsvis
Den tyska tabellsexan Eintracht Frankfurt hade en rättvis 1-0-ledning i halvtid. “Örnen” satte klorna och hade ett fast grepp om bollinnehavet, och klasskillnaden var ingen överraskning på förhand. FC Rosengård försvarade eget straffområdet relativt bra men vägde lite för lätt på mittplan. Det tyska laget var rejält, spelade snabbare och var mer stabilt helt enkelt. Det stora problemet var att Rosengård hade för många felpass vid eget straffområdet. De föranledde också Frankfurts båda mål i kväll.

Reservmålvakten Mukasa spelade upp sig
Rosengård upplevde en mindre målvaktskris. Ordinarie Eartha Cumings bröt armen och reservmålvakten Somea Polozen är utlånad, vilket gjorde att målvaktstränaren Shannon Lynn registrerades i matchtruppen. Andramålvakten Angel Mukasa fick därmed chansen. Vid Tanja Pawolleks 0-1-mål i den 25:e minuten var Mukasa möjligtvis skymd, men också felplacerad i målet vilket bidrog till att hon styrde distansskottet i egen stolpe och i mål. Sedan stod 21-åringen för en världsklassräddning på Nicole Anyomis närskott innan hon hamnade helt fel på ett inlägg, men farligheten blåstes av för offside. Mukasu stod sedan för ytterligare ett par starka räddningar efter pausen och samlade ihop till ett klart godkänt omdöme.

Rosengård avslutade starkt
Hemmalaget fick till anfallsspelet bättre i andra halvlek, samtidigt som gästerna hade bud på fler mål. I den 78:e minuten sköt Hanna Andersson i ribbans undersida, innan Barbara Dunst satte 0-2-målet efter lite kalabalik i Rosengårds straffområde. Hemmalaget gav dock inte vika. De hittade kraft under slutforceringen och Olivia Schough gjorde reduceringsmålet på tilläggstid. Rosengård hade dock inte mycket tid att anfalla på och matchen slutade 1-2.

En konstig eftersmak
Tillställningen är lite svårsummerad för Rosengårds del. Frankfurts seger var helt rättvis och borde varit större. Samtidigt var Andersson ytterst nära att kvittera när knappa kvarten återstod och då hade avslutningen kunnat bli helt annorlunda. I slutändan var det moraliskt viktigt att få det sena målet och visa att man kan hålla jämna steg med en toppklubb som Eintracht, även om eftersmaken kan vara konstig med tanke på hur matchbilden såg ut.