Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Noll poäng i CL - så vill Rosengård avsluta: "Vill kunna stå med huvudet högt"

Women's Champions League

BARCELONA. Noll poäng i Champions League-gruppspelet.
Men FC Rosengård vill avsluta på topp mot Barcelona, på Camp Nou.
- Vi vill kunna stå med huvudet högt, säger Karin Lundin till Fotbollskanalen.  

3:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett inslag om Rosengårds i Europaspelet i spelaren ovan.

FC Rosengård kommer att avsluta sitt Champions League-gruppspel på Camp Nou under onsdagen då man ställs mot Barcelona på bortaplan. De svenska mästarna har förlorat samtliga matcher hittills och har därmed inte tagit en enda poäng.  

- Det har varit tufft så klart att förlora matcherna. Vi vet att det är tufft att vara i Champions League och möte Bayern och Barcelona. Men det är väl Benfica som sitter mest, det hade varit bra att ta någon poäng där i alla fall. Samtidigt lär man sig mycket av dessa matcher, säger Karin Lundin till Fotbollskanalen.  

Men mot Barcelona vill man avsluta på topp.  

ANNONS

- Vi vill avsluta så bra som möjligt så klart. Det är en stor dröm att få spela på Camp Nou, och det tror jag alla fotbollsspelare känner. Det bästa vore om vi kunde få med oss en poäng, men vi vill framför allt stå för en bra prestation och ge dem en riktig fajt men vi behöver inte göra det, säger Ria Öling.  

- Vi vill avsluta på bästa sätt och stå med huvudet högt, säger Lundin.  

Hur har det varit i Champions League när det inte blivit några poäng?
- Det har varit tufft. Speciellt när man är van vid att vinna, jag tycker att vi haft stunder där vi spelat bra, men sen har vi släppt in alldeles för lätta mål. Det har varit tufft. 

Emma Berglund:  

- Dröm hade varit att få en poäng med sig. Samtidigt är det här den svåraste matchen vi spelar i gruppspelet, vi spelar mot Barcelona på deras hemmaplan. Svårare kan det inte bli. Hade vi kommit ifrån med några poäng mer i bagaget kanske självförtroendet hade varit lite större. Samtidigt får vi se det för vad det är och bara njuta, för det är en häftig upplevelse vi kommer att få vara med om. Jag tror inte att jag kommer få vara med om det en gång till om inte någon riktig dröm som slår in.  

ANNONS

Blir du lite sentimental?
- Njae, jag är nog inte så egentligen. Jag blir väldigt påmind av alla runt omkring som kan fotboll, familj och vänner som ställer frågan om hur häftigt det kommer bli. Det kanske slår en mer när man väl står där. Jag blir inte sentimental, men kanske mer å damfotbollens vägnar att vi har nått dit, det har blivit många sådana påminnelser de två senaste åren att publikrekorden slås runt om i Europa. Jag blir rörd i stunden.  

De svenska lagen halkar efter, och frågan är om man inte nu ser ett svenskt lag på den allra största scenen för sista gången.  

- Nej det tror jag inte. Jag tror att vi kan göra det ännu bättre i Sverige, det hade krävts mycket. Men nu när damfotbollen har gått framåt tror jag att det kommer vara större möjligheter att spela på Camp Nou, säger Ria Öling.  

ANNONS
Publicerad 2022-12-20 kl 19:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto