Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rosa Kafaji avslöjar drömklubben: "Hade velat spela i Barcelona"

Women's Champions League

GÖTEBORG. Häckens supertalang Rosa Kafaji sitter på ett utgående avtal.
Nu avslöjar hon sin framtida drömklubb.
- Någon gång i min karriär hade jag velat spela i Barcelona, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Den 28 februari gjorde Rosa Kafaji, 20, sitt första landslagsmål efter en soloräd i playoff-mötet med Bosnien-Hercegovina.

Några dagar innan landslagssuccén berättade Häckens supertalang om sina långvariga ambitioner om att bli bäst i världen, i podcasten Lundh. Då förklarade hon samtidigt att hennes drömligor är Spanien och England.

Nu, inför Häckens historiska Champions League-kvartsfinal mot PSG, avslöjar Rosa Kafaji vilken klubb hon allra helst vill spela i.

- Någon gång i min karriär hade jag velat spela i Barcelona. De spelar en väldigt bra fotboll, ett skickligt lag med många bra spelare. Det hade varit väldigt kul att spela med dem, säger Kafaji till Fotbollskanalen.

Annons

- Spansk fotboll är väldigt bra. I England har det också utvecklats, men överlag skulle jag säga Barca.

Även om hon i första hand vill fokusera på lagets insats mot PSG medger hon att en kvartsfinal i fotbollens absoluta finrum är ett stort skyltfönster.

- Det känns väldigt bra. Men jag ser det mer som ett sätt att kunna mäta lite var jag ligger som spelare, på vilken nivå jag är på. Så är det för laget också. Det är en väldigt bra möjlighet.

I gruppspelet slutade Häcken sensationellt tvåa bakom Chelsea, före både Real Madrid och Paris FC. Redan där tycker Rosa Kafaji att hon höll en skaplig nivå.

- Jag har ändå gjort det bra. Det finns definitivt utvecklingspotential, men jag har ändå gjort det bra och förhoppningsvis kan jag fortsätta med det, säger hon.

Stortalangen, som lämnade AIK för Häcken 2022, sitter samtidigt på ett utgående avtal med Hisingsklubben.

Annons

- Om jag ska vara ärlig tänker jag inte så mycket på det just nu. Det är ändå till slutet av året. Jag fokuserar på våra matcher som vi har just nu, det är mitt största fokus, säger hon.

Sitter ni i samtal om en förlängning?
- Inte jag, det hanterar min agent.

Hur delaktig är du i samtalen?
- Jag är mer sån att jag vill fokusera på fotbollen, så får agenten göra resten, säger Kafaji och fortsätter:

- Just nu har jag sagt att ”vi har Champions League-matcher så låt mig fokusera på det”. Så ska vi ta det när det känns aktuellt sen.

När känner du att du behöver fatta ett beslut om framtiden?
- Ja du… Jag har inte reflekterat helt över när jag behöver göra det, vi får se.

Är du öppen för att förlänga?
- Jag har inte stängt någon dörr för någonting. Jag är öppen för allt.

Christian Lundström, ansvarig för dam elit i Häcken, är tydlig med att klubben mer än gärna vill förlänga med Rosa Kafaji.

Annons

- Det är en spelare som vi gärna har kvar så länge som möjligt, men samtidigt förstår vi att hon har mål vidare. Just nu känns det som att vi samarbetar bra, säger han till Fotbollskanalen.

- Absolut finns det intresse för henne. Det gör det kring många av våra spelare. Det är klart att det är en spelare som många klubbar har koll på. 

Har ni fått något konkret bud på Rosa Kafaji i år?
- Nae… Konkret, nej. Vi har inte varit i några förhandlingar om någon övergång. Det har vi inte varit. 

För ni diskussioner med hennes agent om en förlängning?
- Ja, där kan man säga att vi har inlett en diskussion. Vi har inte kommit jättelångt, men de vet om att vi vill förlänga med henne. 

Hur ser ni på avvägningen att eventuellt sälja henne i sommar?
- Det är helt beroende på… De summorna som det har varit i fotbollsvärlden hittills, där är det inte så stora summor än. Vi får värdera utifrån vad det skulle komma för bud. Det är inte så att vi desperat behöver sälja henne.

Annons
Publicerad 2024-03-20 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto