Rosengård utslaget ur Champions League - blev överkört av Barça

Women's Champions League

7-0-förlust mot Barcelona på bortaplan.
Nu är Rosengård utslaget ur Champions League.
- Utan Angel Mukasa hade vi kunnat förlora med 20-0, säger Olivia Schough till Dazn.

Inför mötet med Barcelona på bortaplan var Rosengård piskat att vinna för att ha en chans till avancemang till slutspelet. Inte den enklaste av uppgifter, eftersom det blev 6-0-förlust mot de regerande CL-mästarna med 6-0 i Malmö.

Och det blev överkörning på nytt i Spanien.

Barcelona tryckte på från start och tog ledningen efter dryga kvarten. Keira Walsh avslutade inne i straffområdet och via en Rosengård-spelare slank bollen in bakom Angel Mukasa.

Hemmalaget i Spanien var speldominerande och med tio minuter till paus kom 2-0. Aitana Bonmati klackade fram en passning till Caroline Graham Hansen, som kunde placera in bollen i nät.

Ställningen var 2-0 i paus.

Tio minuter i matchens andra akt small det på nytt. Salma Paralluelo sprang på en djupledsboll och fick fritt läge mot Mukasa. Den chansen förvaltade forwarden, 3-0.

Det slutade inte där. I den 60:e minuten höll sig Paralluelo framme på nytt och stötte in ett inspel från vänster.

Barcelona gjorde även 5-0 i den 73:e minuten genom Clàudia Pina och bara någon minut senare nickade Marta Torrejon in 6-0. I slutminuterna svarade även Rosengårds Jessica Wik för ett dråpligt självmål till 7-0, vilket också blev slutresultatet.

Barcelona sköt 40 skott i matchen, varav att 21 träffade mål. Efter de fyra förlusterna är Rosengård det lag som släppt inte flest mål i Champions League-gruppspelet såhär långt.

- Det var ännu bättre i dag än förra veckan, men var också sämre än förra veckan. Det är därför det blir 7-0. Det har varit en lång säsong för oss. Det kändes som att vi inte hade energi nog till det defensiva arbetet som man måste göra väldigt bra mot Barcelona, säger Olivia Schough till Dazn.

Hon fortsätter:

- Det är svårt att hitta något positivt. Vi höll inte i bollen, vilket vi pratade om före matchen, och vi kunde gjort mycket mer med den när vi hade den. Det positiva var Angel Mukasa i målet. Utan henne hade vi kunnat förlora med 20-0.

7-0 innebär att Rosengård redan är utslaget ur Champions League med två omgångar kvar. Barcelona toppar gruppen på tolv poäng och är klart för avancemang, Benfica är tvåa på sju poäng och Eintracht Frankfurt är trea på fyra poäng.

Barcelona: Panos - Torrejon, Martina, Syrstad Engen, Batlle - Bonmati, Walsh, Pina - Graham Hansen, Caldentey, Paralluelo.

Rosengård: Mukasa - Brown, Obaze, Arnardottir, Wik - Öling,  Jansson, Bredgaard - Larsson, Schough, Andersson.

Publicerad 2023-12-21 kl 22:54