Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Segers oro inför CL-premiären: "Vet inte om det är sista gången Rosengård spelar i turneringen"

Women's Champions League

MALMÖ. FC Rosengård inleder Women’s Champions League i kväll, men får inte ens kvala nästa år.
Caroline Seger befarar att det blir svårt att nå gruppspelet igen.
- Man ska inte ta något för givet, säger FCR-kaptenen.  

Foto: Bildbyrån.

Tyska Eintracht Frankfurt besöker Malmö IP i kväll för den första gruppspelsmatchen i Women’s Champions League. FC Rosengårds grupplottning blev närmast en kopia på förra höstens CL-äventyr, eftersom laget mötte Barcelona och Benfica även då.  

Lagkaptenen Caroline Seger missade den turneringen på grund av en skada. Hon sänker förväntningarna på årets CL-deltagande; dels på grund av årets svaga prestationer och dels eftersom de blev utan poäng förra året.  

- Vi är ödmjuka och smarta nog att säga att det är jättebra lag som vi kommer möta. Vi har förra årets vinnare - igen - så det kommer bli jättetufft, men vi har också sagt att om vi tar en poäng så är det bättre än förra året. Vi måste också gå in i det här gruppspelet med en ödmjukhet och förståelse i att vi kommer få jobba oerhört hårt, säger Caroline Seger.  

Annons

Har ni större chans att ta poäng den här gången, tror du?  
- Alltså man går aldrig ut till ett gruppspel och tänker att man inte ska ta en enda poäng . Det gjorde vi inte förra året heller. Med tanke på hur året har sett ut... Vi vann (damallsvenskan) förra året men tog inte en enda poäng. 

Seger fortsätter:  

- Det här året blev vi sjua i damallsvenskan så möjligheterna är egentligen sämre i detta gruppspel. Å andra sidan har vi inget att förlora utan allt att vinna. Men vi måste bygga något och tro på det fullt ut för att också vara med och kunna ha möjlighet att ta poäng och ge oss själva chansen till det. 

Efter fiaskosäsongen i damallsvenskan, där Rosengård slutade 14 poäng bakom vinnaren Hammarby, befarar Seger att det blir svårare att nå kvalplatserna till Champions League framöver.  

Annons

- Det finns ett stort sug hos mig och spelarna. Man får väldigt få chanser och det kanske är vår sista chans att spela i Champions League. Det vet man aldrig heller. Det gäller för oss att ta tillvara på den här tiden och verkligen njuta av den här stunden och möjligheten, säger hon och förklarar sitt resonemang: 

- Du ser hur detta år varit för oss, och andra lag växer och blir större hela tiden. Man ska inte ta något för givet. Rosengård har alltid varit med i toppen och det är som sagt inget vi kan ta för givet att vi ska vara. Det är så klart vår målsättning men lag både i Sverige och Europa blir bättre. Om man tyckte att det krävdes mycket detta år så kommer det krävas ännu mer nästa år. 

Tränaren Joel Kjetselberg har sett Frankfurts senaste två matcher på plats. Laget är tabellsexa i Frauen-Bundesliga efter sju omgångar.  

Annons

- Ett tyskt lag som spelar med hög intensitet. De flesta av deras matcher är i ett högre tempo än vad det är i damallsvenskan. Det är mycket inslag av man-man-spel, både defensivt och offensivt. De litar på att de kan slå sin spelare och individuellt sett har de några spelare som sticker ut, absolut, men de är ett lag som spelat ihop länge. Det kommer bli en rolig men tuff uppgift, säger Joel Kjetselberg. 

Publicerad 2023-11-14 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto