Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Skrällen: Chelsea utslaget ur Champions League efter stort drama

Women's Champions League

Chelsea är utslaget ur Champions League. 
Magdalena Erikssons lag blev överkörde borta mot tyska Wolfsburg. 

Foto: Bildbyrån

Wolfsburg, Chelsea och Juventus stod alla på elva poäng inför slutomgången. Italienskornas oavgjorda resultat i London förra veckan satte de i en bra position. Vid samma poäng och vid lika i inbördes möten, är målskillnad i inbördes möten det som värderas högst i Champions League. Juventus behövde alltså inte jaga mål fler mål än nödvändigt mot Servette - medan mycket stod på spel mellan Chelsea och Wolfsburg

Chelsea, som startade med Zeicra Musovic i mål och med Magdalena Eriksson i backlinjen, chockades rejält i den första halvleken. Svenja Huth straffade Chelsea hårt dubbla gånger. Första gången efter 16 minuter efter en retur som Musovic släppte rakt ut och sedan sju minuter senare vid ett inspel från vänster.

ANNONS

Resultatet var därav 2-0 efter halva den första halvleken. Samtidigt hade Juventus satt högsta fart mot Servette där resultatet också var 2-0. Lina Hurtig stod för det ena målet där den svenska landslagsanfallaren stod för ett riktigt klassavslut. Detta satte en enorm press på Chelsea som vid tvåmålsunderläge var utslaget.

Om den första halvleken var tuff för Chelsea, startade den andra inte lättare. Magdalena Eriksson föll illa i en duell där Chelsea-kaptenen såg rejält besvärad ut. Sex minuter in i den andra halvan byttes Eriksson ut – förmodligen på grund av den tidigare smällen.

Minuter efter bytet slog Wolfsburg till igen. Via en utspark och sedan en skarv, blev Tabea Wassmuth fri och satte dit 3-0. Ganska kort därpå utökade dessutom Juventus och blev helt klara för avancemang.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2021-12-16 kl 23:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto