TV: Efter fem raka Champions League-titlar - Lyon utslaget

Lyon är utslaget ur damernas Champions League efter att ha vunnit de senaste fem turneringarna i rad.
Söndagens 2-1-förlust mot Paris Saint-Germain innebar att man åkte ut på grund av färre gjorda bortamål.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan. Bilder från Wnited.

Lyons damer har varit en jätte i Women’s Champions League det senaste decenniet. Sett till de senaste fem turneringarna har man vunnit samtliga. Men det blir inte sex titlar i rad.

Under söndagen möttes Lyon och Paris Saint-Germain i den den andra och avgörande matchen i kvartsfinalen, som blev uppskjuten efter ett covid-utbrott i Lyon-lägret i början av april.

Efter att Lyon vann det första mötet med 1-0 på bortaplan, och tidigt tagit ledningen med 1-0 i den fjärde minuten av Catarina Macario, såg det länge ut att bli Lyon som skulle avancera till semifinal - men sedan vaknade PSG.

Grace Geyoro kvitterade till 1-1 i den 24:e minuten, vilket sedan följdes upp med att Lyon-kaptenen Wendie Renard stod för ett självmål i den 61:a minuten för att ta ställningen till 2-1 PSG.

Det resultatet stod sig sedan matchen ut, vilket innebär att PSG tog sig vidare på fler gjorda bortamål. Nu väntar Barcelona i semifinalen för PSG, medan Bayern München och Chelsea möts i den andra semifinalen.

Publicerad 2021-04-18 kl 17:32