Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ÖSK 2018 - "Mycket hänger på Kennedy och Besara"

Allsvenskan

Försäsongen, nyckelspelarna, genombrottet, frågetecknet och snackisen.
Här är Fotbollskanalens genomgång av Örebro 2018.

Foto: Bildbyrån

I spelaren ses Uppsnack allsvenskan om Örebro.

Placering 2017: Elva i allsvenskan

Nyförvärv: Simon Amin (mf, Karlslund), Mathias Karlsson (mv, Carlstad United), Daniel Björnquist (b, AFC Eskilstuna), Rodin Deprem (fw, uppflyttad i A-laget), Helmer Andersson (b, uppflyttad i A-laget), Albin Granlund (b, IFK Mariehamn).

Förluster: Petteri Forsell (mf, Miedz Legnica), Damien Plessis (b/mf, SS Capricorne), Patrik Haginge (b, slutat), Logi Valgardsson (b, FH Hafnarfjördur), Anton Fagerström (mv, Västerås SK), Jonathan Lundberg (fw, Rynninge), Maic Sema (mf, NorthEast United), Ferhad Ayaz (mf, Dalkurd).

FÖRSÄSONGEN
Lite upp och ner om man bara ser till resultaten, men avancemanget till kvartsfinal i svenska cupen imponerar med tanke på att IFK Norrköping och Helsingborg var med i den gruppen. Satte sena ”avgörande” mål i båda de oavgjorda matcherna mot just Peking och HIF. Kvartsfinalen mot AIK blev speciell på grund av Jesper Nyholms benbrott och Michael Omohs utvisning. Efter det röda kortet var den matchen ganska körd för ÖSK.

Annons

NYCKELSPELARNA
Mycket hänger på Kennedy Igboananike och Nahir Besara. Om de presterar kan det bli en trevlig säsong för Örebro, men om deras poängskörd inte håller förväntad nivå lär ÖSK få det tufft. De två spelarna kan dessutom mycket väl lämna klubben i sommar, och det skulle i sådana fall vara ett hårt slag mot Axel Kjälls mannar. Som vanligt är annars kaptenen Nordin Gerzic en viktig pjäs.

GENOMBROTTET
Svårt att peka ut något potentiellt genombrott i ÖSK. Nye ytterbacken Albin Granlund har en hög nivå inom sig, men har tidigare haft problem med skador och snittat runt 20 matcher i den finska ligan de senaste åren. Håller han sig frisk kan han bli ett utropstecken för den svenska fotbollspubliken, men då gäller det att han klarar av att vara hel också.

FRÅGETECKNET
Håller den tilltänkta trebackslinjen bestående av Martin Lorentzson, Michael Almebäck och Brendan Hines-Ike för att lyfta i tabellen? Osäkert. Det är inte direkt allsvensk toppklass på den trion. Om Hines-Ike kan ta det där rejäla klivet som han själv och klubben hoppas på ska bli spännande att få svar på. Bakom trion finns lovande Arvid Brorsson, men han lär få kämpa för att ta en ordinarie tröja.

Annons

SNACKISEN
Förre ÖSK-tränaren Alexander Axén har varit kritisk till klubbens vision om att slåss om Europa-platser och spela inför fullsatta läktare. Den lär inte nuvarande tränaren Axel Kjäll klara av att uppfylla redan i år - och frågan är hur Örebro ska kunna lyfta på allvar framöver? Konkurrensen om topplatserna i allsvenskan är hård och något behöver hända organisatoriskt och ekonomiskt om ÖSK ska lyckas bli vad de vill. Ambitiösa Kjäll och Daniel Bäckström (assisterande tränare) ser ut att ha lovande idéer och ett spännande arbetssätt, men de kommer behöva låna Harry (eller Graham) Potters trollstav för att få topp fem-fart på sitt gäng. Kubbens målsättning är att landa på den övre halvan, enligt Nerikes Allehanda. Det känns mer överkomligt, men fortfarande tufft.

FOTBOLLSKANALENS TIPS

Alexander Malmkvist: 8

Annons

Andréas Sundberg: 10

Aron Forsberg: 12

Jonas Hansson: 9

Ludvig Ternstedt: 10

Martin Peterson: 12

Max Richnau: 13

Olof Lundh: 11

Sebastian Pearson: 11

Publicerad 2018-03-26 kl 15:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto