Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Nils Fröling flyttar till Tyskland - skriver på för klassisk svenskklubb

Allsvenskan

Nils Fröling lämnar allsvenskan och Kalmar för Tyskland och Hansa Rostock.
Det bekräftar den tyska klubben under onsdagen.

Foto: Bildbyrån

Nils Fröling.

Tidigare i december bekräftade Nils Fröling, 21, för Fotbollskanalen att han har fått ett erbjudande från Kalmar FF om att förlänga sitt utgående avtal med föreningen. 21-åringen hade dock valt att avvakta för att undersöka sina alternativ.

- Först och främst är det utomlands som man vill. Det är dit man siktar som ung och om man får chansen vill man ta den, men som jag sa tidigare är det lite tidigt att veta och jag vet ingenting just nu, sa Nils Fröling till Fotbollskanalen.

Under tisdagen rapporterade tyska Bild att Nils Fröling var på väg till Hansa Rostock i 2. Bundesliga. Enligt uppgifterna hade 21-åringen kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig fram till 2025.

Annons

Under onsdagen bekräftades sedan uppgifterna när Rostock presenterade Fröling som ny spelare på sina sociala kanaler.

- Jag är väldigt glad att flytten till Hansa löste sig och jag är glad över att få spela för denna traditionella klubb som många välkända svenskar gjort innan mig. Jag gillar spelfilosofin och mentaliteten som Hansa har väldigt mycket, säger Fröling till klubbens hemsida.

I Hansa Rostock finns redan en Kalmar-koppling då Svante Ingelsson spelar i klubben sedan i somras. Ingelsson och hans Rostock ligger för tillfället på 14:e plats i den tyska andradivisionen och kämpar för nytt kontrakt. Tidigare har svenskarna Peter Wibrån, Andreas Jakobsson, Marcus Lantz och Marcus Allbäck spelat för klubben.

Fröling värvades till Kalmar från Åtvidabergs FF inför säsongen 2018 och har sedan dess imponerat stort i allsvenskan. Den gångna säsongen noterades KFF-forwarden för fyra mål samt fyra assist på 27 matcher och har även varit uttagen i det svenska U21-landslaget under hösten. Nu fortsätter äventyret alltså i Hansa Rostock.

Annons
Publicerad 2021-12-29 kl 14:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto