POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2d

Abrahams första mål i år - siktar på lyft 2020: "Hoppas göra det bättre"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Abrahams mål i spelaren ovan.

FARO. Sargon Abraham gjorde sitt första mål i år mot Louletano.
Nu hoppas anfallaren på lite mer speltid än under förra säsongen.
- Nu har jag fokus på den här säsongen och hoppas göra det bättre, säger han. 

IFK Göteborg-anfallaren Sargon Abraham, som anslöt till klubben sommaren 2018 från Degerfors, stod under torsdagen för sitt första mål i år i 2-1-förlusten mot Louletano i Portugal. Abraham spelade från start, men blev utbytt i andra halvan av matchen.

- Det är alltid skönt att få göra mål, det är alltid roligt och det var längesedan senast. Det var skönt att få göra sitt första mål i år, säger anfallaren.

Abraham hade även, innan sitt 1-0-mål, chans att bli målskytt. 29-åringen blev frispelad av Giorgij Charaijsvili i straffområdet, men sköt utanför mål.

- Jag fick en bra boll av Giorgij och tanken var att jag skulle lägga tillbaka bollen till honom, men sedan märkte jag i sista sekunden att jag var fri och försökte få iväg ett skott. Det är klart att det ska vara mål på sådana lägen, men förhoppningsvis sitter det när det väl gäller.

Vad betyder det som anfallare att få göra mål med tanke på att säsongen snart drar igång?
- Det är klart att det alltid är viktigt att få göra mål, men samtidigt spelar det inte så stor roll så länge vi vinner matcher, även om det alltid är kul som offensiv spelare att få göra sitt första mål i år.

Abraham gjorde, efter flytten från Degerfors 2018, ett mål och en assist på 13 matcher, varav fyra från start med Blåvitt i allsvenskan. I fjol blev det också relativt knappt med speltid från start, då han fick sju starter, elva inhopp och blev noterad för ett mål och två assist under den allsvenska säsongen. 

Abraham menar att han i år vill göra det bättre i allsvenskan. 

- Jag fick börja på bänken och hoppa in, men det var förra säsongen det. Nu har jag fokus på den här säsongen och hoppas göra det bättre för att spela mer.

Abraham menar att det är en tuff konkurrens om de offensiva positionerna i laget. 

- Det är klart att det ska vara konkurrens i ett lag som IFK Göteborg. Vi har jättebra spelare, så det är klart att det är en tuff konkurrens. Det är så det ska vara.

Vad tror du om dina chanser att få spela från start i år?
- Jag fokuserar mest på mig själv och gör så gott jag kan. Jag försöker göra det så bra som möjligt och det bästa jag kan för laget. Jag lägger inte så mycket fokus på det. Jag tränar på och sedan får vi se.

29-åringen är stor supporter till Blåvitt och menar att det betyder mycket för honom att spela i klubben, samtidigt som han ser fram emot en ny säsong.

- Det är klart att det är stort att representera Blåvitt. Jag har ju tittat på många matcher när jag var yngre och hejat på dem. Det är alltid en ära att representera Blåvitt. 

Publicerad 2020-02-14 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå