Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK förlänger med Stamatopoulos - får ansvar för målvaktsträningen

Foto: Bildbyrån

Det har varit en målvaktsonsdag i AIK. Nu förlänger Kenny Stamatopoulos med klubben - och får även ansvar för klubbens målvaktsträning.
- Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet som jag har samlat på mig under åren, säger målvakten till Gnagets hemsida.

AIK hade en intensiv onsdag på målvaktsfronten. Först kom nyheten om förlängt avtal med Oscar Linnér, sedan värvningen av BP:s Budimir Janosevic. Nu meddelar klubben att även Kyriakos Stamatopoulos avtal förlängs över säsongen 2020 - precis som Linnér och Janosevic. Stamatopoulos får ansvar för klubbens målvaktsträning och kommer samtidigt att vara registrerad som spelare.

Jag är glad och stolt då jag de två senaste säsongerna arbetat hårt genom att gå Svenska Fotbollförbundets målvaktsträningsutbildning och jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet som jag har samlat på mig under åren. Jag ser även fram emot att arbeta tillsammans med chefstränare Rikard Norling och övriga i ledarstaben, säger 38-åringen till klubbens hemsida.

Sportchefen Björn Wesström:

Kenny har oöverträffade erfarenheter i klubben och han personifierar det vi kallar för rollacceptans i vårt lagbygge. Hans resa som målvaktstränare börjar nu och vår tro och förhoppning är att det blir ett samarbete som sträcker sig långt framöver. Att han dessutom fortfarande håller som allsvensk målvakt visade han med all önskvärd tydlighet i vårens segerderby borta mot Djurgården.

Kenny Stamatopoulos fick Fotbollskanalens pris som "Årets röst" på Allsvenskans Stora Pris efter att ha klivit fram och berättat om mutförsöket inför vårens möte mellan AIK och IFK Göteborg. I Nyhetsmorgon berättade målvakten om det tuffa beslutet att kliva fram kring vad som skett.

- Det är en väldigt obehaglig situation att vara i. Det var första gången för min del. Men jag har tur som har en fantastisk fru, vänner, tränare och återigen – att laget backade upp mig att ta rätt beslut. Det var ett väldigt, väldigt svårt beslut för mig, sa målvakten då.

Publicerad 2017-11-22 kl 14:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons