Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK-löftet om allsvenska debuten: "Något jag drömt om - hela klubben har sett att jag jobbat hårt"

Allsvenskan

SOLNA. För snart två veckor sedan fick han ett A-lagskontrakt.
Nu har Erik Ring, 18, även fått göra debut med AIK i allsvenskan.
- Jag tror att hela klubben sett att jag jobbat hårt, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

AIK gav, i början av september, besked om att anfallaren Erik Ring, 18, flyttas upp till A-laget med ett kontrakt över 2024. Tränaren Bartosz Grzelak uttalade sig därefter om att Ring är en ”fysiskt stark offensiv spelare” och att 18-åringen skiljer sig gentemot många andra spelare i allsvenskan.

- Många som spelar längst fram är kanske lite mer skickliga på små ytor, men jag tycker Erik har en väldigt bra utväxling i sitt steg och han kan verkligen spela på större ytor. Han är fysiskt stark, samtidigt som han är väldigt skicklig med boll. Det tycker jag är en bra egenskap som han sitter på, sa AIK-tränaren till Fotbollskanalen.

Annons

Nu har även Ring fått göra debut med AIK i allsvenskan.

18-åringen hoppade under söndagen in på övertid i 3-0-segern mot Hammarby och fick därmed sina första allsvenska minuter. Talangen berättar att han är glad över att ha fått speltid i allsvenskan.

- Det var jätteroligt och det är något som jag längtat efter ända sedan jag skrev på. Det var bara kul att få komma in, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det betyder jättemycket. Det var en bra laginsats och vi har haft en bra träningsvecka inför matchen, så det känns bra.

Ring fick först besked från assisterande tränaren Patric Jildefalk om att han skulle få komma in på planen och skyndade sig därmed då för att få så många minuter som möjligt.

- Jag blev jätteglad, det var Patric som kom först. Jag försökte ta av mig kläderna så snabbt som möjligt för att få komma in. Sedan gick bollen aldrig ut från spel, så jag fick stå där och vänta ett tag, men till slut var det dags.

Annons

Var du nervös?
- Jag tänkte inte på det just då, jag var bara taggad på att få komma in.

Vad tycker du om ditt inhopp?
- Jag var inte inne så länge, men man gjorde allt man kunde när man fick spela. Jag försöker bara hjälpa laget.

Ring anslöt i november 2017 till AIK och spelade till en början med klubbens U16-lag innan han tog steg i akademin och till slut fick ett A-lagskontrakt i år. Han tycker själv att det gått snabbt, men menar att han lagt ner ett hårt arbete senaste åren i akademin.

- Det har varit jätteroligt att få komma upp i A-laget från akademin, och att få vara med i allsvenska matcher. Det är något man drömt om, så jag är jätteglad, säger Ring.

- Jag tror att hela klubben sett att jag jobbat hårt och hårt jobb lönar sig till slut, fortsätter han.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Annons
- Jag skulle säga att jag är en offensiv spelare, som även jobbar hårt i försvarsspelet och som bidrar med mycket energi.

Hur ser du på dina möjligheter att få mer speltid framöver?
- Det hoppas jag. Jag får jobba hårt under träningarna och sedan får vi se vad som händer i framtiden.

Ring fanns även med på AIK:s avbytarbänk mot Malmö FF på bortaplan den 13 september. På måndag, i nästa vecka, väntar Mjällby AIF hemma på Friends Arena.

Publicerad 2020-09-21 kl 12:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto