Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

AIK:s medlemmar vill se klubben agera mot hot och trakasserier

Efter den senaste tidens vittnesmål om hot och trakasserier mot anställda inom AIK vill klubbens medlemmar se aktion. Till årsmötet den 12 mars har motioner om en tydlig handlingsplan inkommit.

Under december strömmade det in flera vittnesmål med beskrivningar om en kultur med hot och trakasserier kring AIK. Polisen har också berättat att AIK är mer drabbat av hot och trakasserier än någon annan svensk fotbollsklubb. I mitten på december tillsatte klubben en oberoende utredare för att kartlägga det senaste årets hot och trakasserier mot anställda och förtroendevalda inom föreningen. Utredningen skulle ha varit klar i januari men har blivit försenad och resultatet väntas nu först i mitten på februari.

Efter de många vittnesmålen så vill AIK:s medlemmar se tydlig aktion från styrelsen. Till klubbens årsmöte den 12 mars har flera motioner inkommit som rör ämnet. Bland annat har medlemmar inkommit med en motion om en "handlingsplan mot hot, trakasserier och våld". 

ANNONS

"Under de senaste åren har det förekommit att förtroendevalda och före detta anställda vittnat om hur de utsatts för hot och trakasserier, samt hur AIK Fotboll brustit i sitt stöd under och efter de aktuella händelserna. Detta är inte acceptabelt", står det i motionen.

Medlemmarna vill se en handlingsplan i tre steg - uppmärksamma, agera och kommunicera - varje gång en medarbetare eller förtroendevald slår larm.

Det finns även en motion angående en handlingsplan vid rapportering av missförhållanden och oegentligheter.

"För att minska ryktesspridning och säkerställa att eventuella missförhållanden eller oegentligheter uppmärksammas, utreds och åtgärdas föreslår undertecknade framtagande av rutiner för rapportering", står det i motionen.

Bland övriga motioner finns en motion om att man ska kunna rösta på medlemsmötet via ett ombud undertecknat bland andra hedersordföranden Lennart Johansson.

ANNONS

Se motionerna här.

Publicerad 2018-02-05 kl 20:43
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto