Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
40v

Alm om anfallssituationen: ”Tufft om vi inte har någon när säsongen startar"

Foto: Bildbyrån.

DUBAI. Viktor Lundberg har gjort fyra mål på tre matcher.
Skönt besked för Andreas Alm.
- Det är klart att han växer av det, säger Häckens tränare.

Häcken besegrade Astana med 2-0 på Jebel Ali Shooting Club I Dubai. Viktor Lundberg gav sitt lag ledningen med 1-0 i den första halvleken efter ett skott utanför straffområdet som målvakten fumlade in i eget mål. Det betyder att Lundberg har gjort fyra mål på sina tre första matcher i Häcken.

- Ja precis. Det är klart att han växer av det och det lönar sig att skjuta även om det inte är det hårdaste i dag, säger Andreas Alm.

Häckens tränare var nöjd med både prestation och resultat, och valde att lyfta flera spelare.

- Astana har chanser men Jonathan (Rasheed) dyker in på bollen. Både Peter (Abrahamsson) och Jonathan har haft bra tajming på sina utrusningar mot närskott och även djupledsspel. Så där har det funnits en del bollar igenom oss. Sedan att vi ändå håller nollan är ju lite tack var det, men Astana har ett bollinnehav och spelar över oss, försöker spela i fickorna, försöker spela inlägg, men vi gör det bra. Totalt är det en bra försvarsinsats och det är väldigt många steg som räknas i dag. Vi är steget före, vi löper och varje centimeter räknas ju i dag och det gör vi bra, säger Alm.

Ni ändrade spelsystem i andra halvlek till tre mittbackar och två wingbackar i andra halvlek - hur fungerade det?
- Det fungerade okej. Vi hade kunnat vila lite mer på våra wingbackar i Kari (Arkivuo) och Adam (Andersson), men när vi vilar så får vi ett bollinnehav och då tappar Astana energi. Jag har sagt att vi behöver kunna spela med tre mittbackar och två mittbackar under säsongen för att möta olika saker som finns i allsvenskan. Det är inte lika homogent som tidigare.

Hur ser du på ditt block med Rasmus Lindgren, Juhani Ojala och framför Erik Friberg och Alexander Faltsetas?
- Faltsetas och Friberg löper ju kopiöst i dag och täcker där så det hjälper Juhani och Rasmus, men det är starkt. Men jag tycker också att Paulinho löper enormt mycket och får med sig Nasiru (Mohammed) och Viktor och några till. Så den linjen där igenom är ju stark fysiskt i dag.

Sportchefen Sonny Karlsson väntar på att se Crespo här på lägret - hur tänker du kring anfallssituationen?
- När jag startade säsongen hade jag ingen nia för Paulinho är egentligen ytterforward. Paulinho gjorde det bra centralt i dag och så är Crespo på väg tillbaka, så vi behöver ju båda två. Sedan har Nasiru också spelat där lite. Så vi har olika typer där men samtidigt vill man ju veta att Crespo kommer tillbaka. För annars att inte ha någon nia när säsongen startar blir tufft för oss. Men just nu har vi det.

Hur långt känner du att Crespo har kvar?
- Kan han spela 90 minuter när serien startar den 4 april så är det bra. Det är en tid att bygga. Kan han göra en timme lite senare i cupen så är det också bra. Det kommer att ta tid.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-02-04 kl 16:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons