Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Andersen om kaptensbytet - och tuffa tiden under Milojevic: "Fick mig att tänka på framtiden"

Allsvenskan

Han blev petad som lagkapten - och tappade sin startplats.
Nu berättar Jeppe Andersen om sin tuffa höstsäsong under Milos Milojevic.
- När något sådant händer gör det ont, säger Bajen-mittfältaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Jeppe Andersen och Milos Milojevic.

Det var mitt under fjolårssäsongen som dåvarande Hammarby-tränaren Milos Milojevic valde att byta lagkapten. Jeppe Andersen blev av med bindeln - i stället fick mittfältskollegan Darijan Bojanic ta över ansvaret.

Mycket har hänt sedan dess. Milojevic (numera i Malmö FF) har fått sparken och från och med i dag, tisdag, tränas Bajen av Marti Cifuentes. Ett tränarskifte som Andersen ser positivt på.

- Det är klart att det känns bra. Förra året blev inte som jag hade trott eller hoppats på. Så för mig är det bra med en ny tränare, säger han till Fotbollskanalen.

Jeppe Andersen blev inte bara petad som lagkapten av Milos Milojevic, han blev även av med sin startplats.

ANNONS

- Det var jobbigt. En ganska tuff period för mig. Han tog bindeln och jag fick sitta på bänken. Det är svårt när det händer något som man inte har varit med om tidigare i sin karriär, att veta hur man ska hantera det, säger Andersen och fortsätter:

- Det var svårt men jag är ändå ganska nöjd med mitt sätt att hantera det på. Även om det var jobbigt finns det något positivt i allting. När något sådant händer vaknar man till lite och får jobba ännu hårdare, det har jag tagit med mig.

Vad var viktigt för dig för att inte dras ned för mycket?
- Folket runt omkring mig. Min flickvän och min familj. När något sådant händer gör det ont, det är jobbigt - och så ska det vara. För det är inget roligt. Men då gäller det att visa vem man är. Om man drar ner laget eller om man krigar på och jobbar ännu hårdare. Jag är ganska stolt över mig själv för att jag krigade på.

ANNONS

Känns det som en form av nystart för dig nu?
- Ja, det gör det absolut. Men så är det för alla. Så blir det när man får en ny tränare. Alla får en chans att visa framfötterna och vem man är.

Andersen medger att han funderade över sin framtid i Hammarby-tröjan under den tuffa höstperioden i fjol.

- Det som hände förra året fick mig att tänka på framtiden i klubben. Jag vet fortfarande inte hur klubben tänker. Det enda jag kan göra är att träna bra och visa upp mig, sen får vi se vad som händer. Så länge jag spelar i Hammarby spelar jag i Hammarby och jag är glad över att vara här, säger han.

Hoppas du på att få tillbaka bindeln?
- Nej, det är inget jag tänker på.

Pratade du och Darijan något om det som hände?
- Ja, vi pratade lite. Det var en konstig situation för alla i hela truppen tror jag. Jag pratade med Darijan om det men det är inget han kan göra något åt, det är inte hans fel.

ANNONS

Jesper Andersen värvades till Hammarby från danska Esbjerg sommaren 2017. Sedan dess har den 29-årige mittfältaren noterats 141 matcher i Bajen-tröjan.

Publicerad 2022-01-25 kl 13:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto