Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cifuentes tydlig - Bajen ska inte spela som Manchester City: "Aktar mig för det"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Marti Cifuentes har gjort sin första träning i Hammarby.
Och spanjoren är nöjd.
- Vi ska försöka nå taket inom skandinavisk fotboll, säger han.

Foto: Bildbyrån

Marti Cifuentes.

Den 12:e januari meddelade Hammarby att man gjort klart med Marti Cifuentes som ny tränare. Men på grund av att klubben inte var överens med Ålborg så tog det nästan två veckor innan han gjorde sin första träning.

Men på tisdagen ledde han sitt nya lag på Tele2 Arena. Han var aktiv och hördes mycket, och det var fokus på att försöka spela sig ur hög press.

Spelarna var nöjda med att ha sin nye tränare på plats.

- Han är livlig, det är något som jag gillar. Han säger vad han tycker. Han kräver mycket. Det var mycket att hålla i bollen, possession, spela sig ur press. Det är en fin fotboll som jag tror kan driva Bajen framåt, säger Astrit Selmani.

ANNONS

Cifuentes tycker att spelarna imponerade på första träningen.

- Jag är väldigt glad över att äntligen vara här. Det var en väldigt bra träning, bra energi. Jag gillar vad jag ser. Jag tror att potentialen hos spelarna här är väldigt hög, säger han.

Ni tränade en del på presspel - vilka klubbar inspirerar dig när det kommer till det?
- Jag fick samma fråga i Ålborg. Då sa jag att jag gillar hur Manchester City gör, men då trodde alla att vi skulle spela som City, så jag aktar mig för att säga något lag nu.

Vilken formation vill du spela med?
- Där är jag flexibel. Jag gillar 4-3-3 eftersom jag är från Barcelona, men jag har spelat med annat också. Fotboll är dynamiskt, det beror på vilka spelare du har.

Hur ser du på truppen?
- Jag har en bra syn på truppen. Man visade förra året, speciellt sista halvåret, hur bra man kan vara. Det är en bra mix på äldre spelare och yngre talanger. Jag tror att vi kan få ihop det bra.

ANNONS

Varför ville du lämna Ålborg för Hammarby?
- Det var svårt. Men projektet här är så intressant. Det är en bra utmaning för mig att försöka nå taket inom skandinavisk fotboll. Det passar mig bra.

Tror du att den här truppen kan vinna allsvenskan?
- Jag vet att potentialen är väldigt stor, och mitt fokus är att vinna nästa match. Jag vet inte hur långt vi kan nå, men jag tycker definitivt att vi har väldigt bra spelare i truppen. Vi är redo för utmaningen. Det är viktigt att ha en vinnarmentalitet.

Publicerad 2022-01-25 kl 16:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto