Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lämnar kaoset bakom sig - vill utmana om guldet: "Bara målskillnad"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Kaoset med Milos Milojevic tog hårt.
Men det har Jesper Jansson glömt - och nu siktar Hammarby på att utmana MFF om guldet.
- Alla säger ju att Malmö ska jogga hem guldet, men man vann bara på målskillnad, säger sportchefen.

Foto: Bildbyrån

Jesper Jansson.

Det har varit en hektisk period för Jesper Jansson. I mitten av december fick Milos Milojevic sparken efter att ha besökt Rosenborg.

Då inleddes en jakt efter en tränare, och den 12 januari meddelade Hammarby att man gjort klart med Marti Cifuentes.

Men på grund av att klubben inte var överens med Ålborg så tog det nästan två veckor innan han på tisdagen gjorde sin första träning.

- Det är skönt att han är här. Vi jobbade till 22 i går innan allt var klart och vi kunde gå och lägga oss, säger Jesper Jansson.

- Vi gick igenom en process där vi bytte tränare och hade en profil på vad vi ville ha. Vi har stora ambitioner och vill spela internationellt, där passade Marti in väldigt bra. Det har varit en jobbig situation sedan förra säsongen, men nu blickar vi framåt.

ANNONS

Hur var det för dig med turerna kring Milos?
- Sista två månaderna har varit jobbiga. Först var det en besvikelse och sedan har man inte haft någon semester direkt. Det var oförutsett och inget vi väntade oss. Det var bara att tjura ihop och vända på det till något positivt, vilket det känns nu.

Att Milos hamnade i just Malmö FF, svider det extra?
- Nej, egentligen inte. Så fort Tomasson sa upp sig så var jag rätt säker på att det skulle ske, det var nog ett ganska enkelt val för Malmö. Så det var ingen överraskning. Det är glömt. Vi blickar framåt. Vi känner oss oerhört starka och går stärkta ur detta med en större framtidstro.

Det senaste året har det i Hammarby varit mer snack om tränare än om spelare och lagets prestationer. Innan förra sommaren började det ryktas om att klubben ville ha bort Stefan Billborn, och i juni fick han sparken.

ANNONS

Milos Milojevic tog över laget och rubrikerna, men fick alltså sparken i december. 

Med tanke på hur tränarruljansen har varit, hur viktigt är det för dig att det blir lyckat med Marti, känner du någon press?
- Nej. Tränarruljansen… det beror på hur man vänder på det. Du kan ju se fyra tränare på fem år, du kan lika gärna säga två tränare på fyra år, eller en tränare på tre och ett halvt år. Du kan alltid göra sanningar av statistiken.

- Billborn var här i tre och ett halvt år, vilket är längre än normalt. Vi fick också den effekten vi ville med Milos sex månader. Vi vann faktiskt allsvenskan de sista 16 omgångarna, och fick mer intensitet, högre kravställning, och det var allt det som vi var ute efter. Så rent resultatmässigt var det ett lyckat drag.

Senaste åren har ni siktat på att komma ut i Europa och att sluta topp tre i allsvenskan och att utmana om guldet - är målet för Marti att han ska ta laget till topp tre i år?

ANNONS
- Ja, absolut, det skäms vi inte för att säga. Men man glömmer bort vilka steg vi har tagit under de senaste fyra-fem åren från var Hammarby var innan. Det gäller allt från resultatmässigt i tabellen, antal poäng, ekonomi. Helt plötsligt räknar alla oss som en storklubb, men det var inte så länge sedan Hammarby låg i superettan.

- När jag kom var det väl på plats 13. Så vi har tagit steg hela tiden. Sedan kan man ju säga att femma i allsvenskan, det är inte topp tre, men en seger till så hade det varit topp tre. Alla säger ju att Malmö ska jogga hem guldet, men man vann på målskillnad. Så är det varje år. Det är små marginaler.

Håller den här truppen för att sluta topp tre?
- Vi har en bättre bas. Vi kan spetsa ytterligare. Men där är det väldigt viktigt att ha med huvudtränaren på spåret. Vi har byggt basen, nu ska vi tillsammans med Marti spetsa det ytterligare. Med den här basen vann vi faktiskt de sista 16 omgångarna. Nu har vi adderat med Kurtulus, Joel Nilsson och Collander. De yngre som tog stora steg blir förhoppningsvis ännu bättre. Vi känner oss oerhört trygga.

ANNONS

Akinkunmi Amoo ryktas till FC Köpenhamn - kan ni tänka er att sälja honom till den danska ligan?
- Vi har ambitioner att spelarna ska ta nästa steg i sina karriärer. Vi har byggt upp en ekonomi under de senaste åren som nu är oerhört stabil tack vare våra transfers, resultat, fans och sponsorer. Vi har inget behov av att sälja Amoo nu. Vi sitter inte med kniven på strupen. Sexton poäng förra året, vi behåller honom gärna.

Publicerad 2022-01-26 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto