Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ändrade besked efter inkastade knallskottet - den misstänkte inte gripen: "Ett missförstånd"

Allsvenskan

GÖTEBORG. I slutet av matchen mellan Blåvitt och Varberg kastades ett knallskott in från läktaren.
Något som tvingade matchen att tillfälligt avbrytas.
- Jag blir väldigt upprörd, säger matchdelegaten Johan Gunnebo till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Matchdelegat Johan Gunnebo t.v och ordningsvakter t.h.

Matchen mellan IFK Göteborg och Varbergs Bois slutade 1-1 sedan Hosam Aiesh och Alexander Johansson blivit målskyttar. Men det var inte slutresultatet som var den största snackisen efter slutsignal.

Med knappa kvarten kvar av matchen kastades ett knallskott, en så kallad banger, in från sittplatssektionen ovanför kortsidan där Varbergs bortaklack var belägen. Matchen avbröts i 15-20 minuter innan den kunde återupptas igen. Efter det inträffade var det initiala beskedet att personen som kastat in knallskottet blivit omhändertagen av vakter. Något som inte var fallet.

- Tyvärr hann han lämna arenan innan polisen kom upp. Det var ett missförstånd som vi fick där. Vi trodde att han hade blivit avlägsnad, att det var ordningsvakterna som hade avlägsnat honom, men det var han själv som hade lämnat arenan, säger Johan Gunnebo som var matchdelegat.

ANNONS

Gunnebo menar att det fanns ytterligare två personer omkring den som kastade in knallskottet, men att ingen av dem var maskerad.

- Nu pågår ett arbete med att försöka identifiera vederbörande person. Men man har filmmaterial och förhoppningsvis har man köpt biljetter eller ett kort på någon speciell plats, vilket kan vara en ledtråd (för att ta reda på identitet). Vi vet ju inte om han tillhör någon klubb eller om han bara är här för att sabotera. Det kan man bara spekulera i, säger Gunnebo.

Har det upprättats en polisanmälan?
- Ja, det är polisanmält.

När matchen avbröts samlades alla inblandade parter i ett matchmöte, där man alltså till slut valde att återuppta matchen:

- Det (knallskottet) landar ju precis vid förlängda mållinjen, studsar tillbaka och smäller bredvid fotografen, precis vid hans öra. Han faller ju omkull. Då väljer domarna att blåsa av matchen direkt. Normalt sett, när en banger kastas in, så stoppar man bara matchen och läser upp ett meddelande - och avbryter vid en andra banger. Men i och med att man träffar en person så tog vi matchmötet direkt, förklarar Gunnebo.

ANNONS

Hur nära var det att matchen inte kunde återupptas?
- Det är svårt att säga, men i och med att den som var mest skadad kunde återgå till sin tjänst, så tog vi beslutet att återuppta matchen. Det är domaren som tar det beslutet. I och med att han (den misstänkte gärningsmannen) inte fanns kvar på läktaren så kände man en trygghet i att det inte skulle ske fler gånger.

Hur känner du över det inträffade - ur ett känslomässigt perspektiv?
- Jag blir väldigt upprörd. Det är en familjefest, söndag, solen skiner och det är alla förutsättningar för en trevlig match. Det finns ingen anledning att kasta in en bengal, banger eller någonting. För det hade inte hänt någonting, det var mitt under löpande spel, säger Johan Gunnebo.

Publicerad 2022-05-15 kl 21:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto