Antonssons starka snitt i MFF – gör poäng var 88:e minut: "Har ett högt självförtroende"

MALMÖ. Efter det första målet mot Trelleborg i augusti så har Marcus Antonsson varit en målgaranti för Malmö FF. I snitt är han inblandad i ett mål var 88:e minut.
- Jag vet att jag har förtroende från tränare och lagkamrater. De vet att de får mål från mig. Jag spelar med ett lugn.

När Marcus Antonsson presenterade som en Malmö FF-värvning förra sommaren så pratade han då om att han behövde tid för att komma i fysisk form, och sedan få ett mål för att få det avklarat. Det gick snabbare att få ihop det fysiska än att hitta första målet, men han fick till det i en hemmamatch mot Trelleborgs FF i mitten av augusti.

Från och med den matchen har Antonsson spelat 28 matcher, inkluderat inhopp, och gjort 18 mål och fem assist. Sett till hans speltid, 2020 minuter, så ger det ett snitt på en poäng (mål eller assist) var 88:e minut.

På söndagen gjorde han ett nytt mål, 1-0 mot Östersund efter att ha väntat länge med att avsluta på en djupledsboll.

- Jag ville ta den inåt så mycket som möjligt för att få bra vinkel, sedan ser jag att han kommer ut så jag bestämmer tidigt att chippa över honom. Alltid gött när det blir som man tänkt sig.

En sak som tidigare har dykt i Antonssons karriär var att han kunde ha längre perioder utan att vara i ett stim av mål. Han avslutade sin tid i Blackburn med 15 mållösa matcher (varav sju inhopp). I Kalmar FF under 2015 gick han en period med tio matcher där han endast gjort två mål mot Falkenberg.

I Malmö FF har han bara haft tre lite längre perioder utan mål, men inte i närheten av tidigare års längre torka. Den första perioden var under den inledande tiden i MFF. Den andra perioden var knappt 290 mållösa minuter runt månadsskiftet oktober-november. Den tredje perioden var drygt 210 minuter i år, men det inkluderade två starter mot Chelsea. Annars har han producerat åtminstone ungefär varannan match, eller som nu: på sina fem senaste starter har han gjort mål i samtliga matcher.

- Jag har ett högt självförtroende. Jag vet att jag har förtroende från tränare och lagkamrater. De vet att de får mål från mig. Jag spelar med ett lugn. Jag vet att om jag får några chanser så gör jag mål.

Totalt blev det 2-0 mot Östersund, efter att även Markus Rosenberg gjort ett mål.

- Riktigt jävla god seger. Vi behövde det som lag och jag tycker vi visade som lag i dag vad vi ville åstadkomma.

- Vi är som bäst när vi verkligen är på tårna. När vi går framåt, pressar, har intensitet. Det resulterar också i dag.

Publicerad 2019-04-15 kl 08:30