Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Asoro om Premier League-drömmarna: "Helst skulle jag vilja spela med Dejan"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Joel Asoro har fått stor konkurrens och mindre speltid i Djurgården.
Men han håller fast vid sina utomlandsdrömmar.
- Helst skulle jag vilja spela med Dejan (Kulusevski), min polare, säger Asoro till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Djurgården har under vintern gjort flera bra värvningar på anfallspositionen, vilket har lämnat flera andra spelare i kylan.

En av dem som fått lämna speltid till konkurrenter är Joel Asoro, 22, som anslöt till DIF inför förra säsongen.

Den 22-årige anfallaren kom från Championship och klubben Swansea, varifrån han varit utlånad till FC Groningen och Genoa. Förra säsongen fick Asoro en hel del speltid i Djurgården och fick starta i elva matcher.

Men denna säsong verkar bli tuffare. Under försäsongen lämnades han utanför truppen, då Thomas Lagerlöf, tränare, menade att det fanns andra spelare som var mer förtjänta av speltid vid tillfället.

ANNONS

I Djurgårdens premiärmatch mot Degerfors fick spelaren hoppa in i elva minuter, för att i förlusten mot Mjällby sitta på bänken, men Asoro är inte bitter.

- Självklart vill man ju spela. Jag tycker jag tränar på bra. Men det är tuffare att konkurrera, absolut, säger Asoro till Fotbollskanalen.

Trots att 22-åringen hamnat lite i kylan, är hans största dröm att komma ut i världen igen. 

- Min dröm är att komma tillbaka ut. Jag känner att jag fortfarande inte fått ut det jag kan göra där ute. Jag påbörjade någonting, men jag har inte hållit det. Men jag vet vad jag kan göra, det handlar bara om när var och hur.

Han har mycket mer att bevisa, för tränare och fans, menar han. 

- Det handlar om att folk vill se det. Man väntar bara på att det ska smälla.

Vidare berättar han att Premier League är drömligan, och framförallt har han en önskan om att spela med en viss landslagsspelare.

ANNONS

- Helst skulle jag vilja spela med Dejan (Kulusevski), min polare. Det hade varit roligt, för vi spelade mycket tillsammans när vi var små. Det skulle jag vilja uppleva igen.

Han fortsätter:

- Men på högsta nivå så är det väl Real Madrid egentligen, men det är drömmar. Absolut, det går att uppfylla dem, men då måste man jobba hårt och kämpa för dem. Men just nu finns inget annat än Djurgården.

Publicerad 2022-04-13 kl 16:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto