Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Bajen-kritiken efter överkörningen: "Pinsamt - man skäms nästan"

Allsvenskan

HÄLLEVIK. Mjällby AIF slog Hammarby med hela 3-0.
Detta efter flera grova Bajen-misstag.
- En första halvlek som inte är godkänd. Ingen pondus, ingen vilja, ingen karaktär, säger Edvin Kurtulus.  

2:46
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbryån/TT.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Mjällby hade en 3-0-ledning redan i halvtid på hemmaplan. Två av tabelltvåans mål kom efter grova försvarsmisstag från Hammarby, som inte mäktade med någon forcering alls i den andra halvleken. Bara 75 sekunder gick dessutom mellan Mjällbys första och andra mål.

Vad hände egentligen på Strandvallen?  

- Ja, vad hände? Jag vet inte vad jag ska säga. En första halvlek som inte är godkänd. Ingen pondus, ingen vilja, ingen karaktär. Vi förlorar matchen i första halvlek, vad ska jag säga? Sedan försöker vi i andra halvlek men det händer inget, säger mittbacken Edvin Kurtulus.  

Vad beror det på att det blir så, tror du?  

Annons
- Jag kan inte riktigt sätta ord på det. Men vi måste som lag acceptera var vi är någonstans och vilket läge vi är i. Och inte sväva iväg och tro att vi är något för att vi vunnit en match här och där, utan komma ihop som kollektiv och jobba därifrån.  

Kurtulus fortsätter:  

- För det första se till att i en bortamatch som den här, där det är tufft, att inte ge motståndaren någon godis som de får smaka och jobba på. Vi kan inte ge dem sådana här lägen, och bli straffade så här hårt. 

Lagkaptenen Nahir Besara om stämningen i halvtid:

 - Jag sa några ord innan och sedan var det Kim (Hellberg, tränare) som sa några ord. Så klart att man behöver höja kravställningen i Hammarby. En sådan här prestation tycker jag inte är värdig en klubb som Hammarby.

Besara fortsätter:

- Vi ska komma hit och vara mer förberedda kan jag tycka. Alla har spelat matcherna här (Strandvallen) innan och vet vad de handlar om. Det är mycket dueller, och jag tycker att de vinner fler och är mer på hugget än oss, säger han.  

Annons

När Bajen-spelarna skulle tacka bortaklacken efteråt stod supportrarna och sjöng. Ett stöd som uppskattades av både Besara och Kurtulus.  

- All kredd till dem. Man skäms nästan över att gå fram och applådera dem, för det är inte det här de förtjänar. De förtjänar mycket, mycket mer. Vi försökte bjuda upp till spel i andra halvlek och i alla fall spela för märkets skull. Men första halvlek är under all kritik. Vi kan inte se ut så här. För mig är det pinsamt att vi går ut och ger dem 45 (min) som vi gör, avslutar Kurtulus. 

Hammarby är tabellnia efter nio matcher.  

Publicerad 2024-05-15 kl 22:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto