Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

FEM SPANINGAR: "Var ska detta ta vägen, Hammarby?"

Allsvenskan

HÄLLEVIK. Mjällby AIF slog Hammarby IF med 3-0 på Strandvallen.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.  

2:46
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

OERHÖRDA MISSTAG AV BAJEN 
Efter ett inledande ställningskrig var det överkörning i första halvlek på Strandvallen. Dels tack vare att Mjällby spelmässigt var överlägset Hammarby, som dessutom stod för några oerhörda försvarsmisstag. Viktor Gustafssons ledningsmål kom i den 24:e minuten på hörna, efter att Edvin Kurtulus nickat bollen åt fel håll. 

75 sekunder senare rasslade det till i nätet igen, efter en serie misstag av Bajen-spelarna på egen planhalva. Om agerande vid det målet var frikostigt så var nästa mål rena gåvan till hemmaspelare som fått vittring. When it rains, it pours - och när Mads Fenger inte klarade en femmeterspassning till egen målvakt kunde Jacob Bergström tacka och rulla in 3-0-målet. Oerhörda misstag av ett desillusionerat Bajen i spillror.  

Annons

Även om Bajen stoppade blödningen i andra halvlek så mäktade bortaspelarna inte med något i offensiv väg. Snarare var Mjällby närmare ett 4-0-mål. Utöver misstagen måste det bekymra Bajen-tränaren Kim Hellberg hur laget i perioder sliter med uppbyggnadsspelet, som Mjällby straffade brutalt i kväll. 

MJÄLLBYS BEUNDRANSVÄRDA FÖRÄNDRING 
Bilden av Mjällby som det svårspelade och tunga laget håller på ändras. Tränaren Anders Torstensson har lagt till så mycket mer i verktygslådan under hans andra raka säsong vid rodret. Numera kan Blekingelaget spela en kreativ fotboll och luckra upp lågt stående försvar, samtidigt som de behållit den defensiva grunden. Det har lett till en andraplats i tabellen inför torsdagens matcher. Beundransvärt.  

MATCHENS HÄNDELSE 
Klart att det mest uppseendeväckande var Hammarbys bisarra agerande vid 0-3-målet, särskilt eftersom vi redan sköljts över av mål som kommit efter misstag i eget straffområde i allsvenskan. Jag vill ändå lyfta Mjällbys anfallsspel i första halvlek som matchens stora grej. Det har Strandvallen-publiken inte varit bortskämd med när storlagen kommit på besök.  

Annons

FRÅGETECKNET 
Ja, vilken riktning ska Hammarbys säsong ta, nu när snart en tredjedel av allsvenskan är spelad? Bortaformen har inte förbättrats sedan i fjol (tre av 15 möjliga poäng hittills) och vinsten i Norrköping senast ledde inte till något trendbrott.

Två av de tre matcher inför sommaruppehållet är 08-derbyn, med en hemmamatch mot oberäkneliga Sirius däremellan. Två lag med stukade självförtroenden kommer ställas mot varandra på Tele2 Arena under söndagen, efter att AIK åkt på en ännu större mina borta mot Elfsborg.  

MATCHENS BÄSTA SPELARE 
3: Viktor Gustafson. Högerytterns samarbete med Hermann Johansson på kanten var formidabelt. Gustafson var jobbig att möta, ständigt på språng och fick kröna insatsen med ett mål.  

2: Elliot Stroud. Den 21-årige vänsterspringaren tar stora kliv i sin utveckling. Visade upp en säker bollbehandling samtidigt som hans inspel håller bra klass.  

Annons

1: Colin Rösler. Den pålitlige mittbacken och hans försvarskollegor nekade Hammarby allt i anfallsväg. Väldigt bra i luftrummet och placeringssäker som alltid  

Publicerad 2024-05-15 kl 21:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto