Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Bajens besked: Duo "lånas" ut - och därför värvades "bara" Trawally

Allsvenskan

Hammarby sade sig sikta på två-tre spetsspelare mot slutet av fönstret.
Men det blev "bara" Bubacarr Trawally.
- Vi känner att vi är bra balanserade, säger sportchefen Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

16:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se intervjun med Jesper Jansson från Fotbollskanalens Deadline Day-sändning i spelaren ovan.

När Hammarbys vd Richard von Yxkull var gäst i Fotbollskanalens podcast Lundh för omkring en månad sedan sa han att klubbens ambition var att ta in "kanske två-tre spelare" till - och att det skulle röra sig om spetsförvärv. Men det blev "bara" Bubacarr Trawally, som presenterades på deadline day under torsdagen. Forwarden hämtas från Ajman i Förenade Arabemiraten.

Bajens sportchef Jesper Jansson gästade Fotbollskanalens deadline day-sändning och förklarade då varför det inte blev fler nyförvärv.

- Nu är ju Richard von Yxkull CEO (vd) och inte sportchef. Nej, men vi känner att nu när Marti (Cifuentes, tränare) kommit in så har han fått lära känna spelarna och vi känner att vi är bra balanserade. Om vi ska ta in spelare så ska det vara för att stärka laget, inte bara för mängdens skull. Sen vill vi ha lite kontinuitet, sa Jansson.

Annons

- Vi har jobbat brett men skulle vi ta in något så skulle det vara något som stärker laget, något som är bättre än det vi har.

Förre Hammarby-spelaren Alexander Kacaniklic var aktuell för en flytt under transferfönstrets sista dag, till norska Rosenborg. Enligt Jansson var Kacaniklic inte på Bajens tapet.

- Nej, egentligen inte just i det här fönstret. Sen är "Alex" en väldigt bra spelare som gjorde det bra hos oss. Men ibland behöver man blicka framåt också. Så han har inte direkt varit aktuell.

I sändningen gav Jansson vidare besked om att mittbacken Kalle Björklund och forwarden Loue Bayere Junior gör en "intern" transfer till farmarlaget Hammarby TFF i ettan.

- Kalle Björklund kommer spela i HTFF under våren. Likadant med Loue. Det är för matchtid och utveckling.

De spelarna kommer inte kunna spela både för Hammarby och HTFF under våren, eftersom Björklund är för gammal för att skrivas upp på en så kallad "lånelista". Den får heller inte utländska spelare skrivas upp på.

Annons

Se hela intervjun med Jansson i spelaren ovan - i vilken han också pratar om:
* Nyförvärvet Bubacarr Trawally.
* Danska försöket på Mohanad Jeahze.
* Intresset kring Astrit Selmani.
* Veton Berisha.

Publicerad 2022-04-01 kl 18:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto