POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5d

Bengtsson efter MFF:s skrällförlust mot allsvenska nykomlingen: "En käftsmäll"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Träningsmatchen mot Varberg blev en missräkning för Malmö FF. Skåningarna förlorade med 1–3 och mittbacken Rasmus Bengtsson ser besviket tillbaka på matchen.
- Andra halvlek är bara att glömma för vår del, säger Bengtsson till Fotbollskanalen.

Den allsvenska nykomlingen Varbergs BoIS tog en skrällartad men välförtjänt seger på Malmö IP under eftermiddagen. Malmö FF hade bara en lyckad första halva i den första halvleken att falla tillbaka på, innan Varberg tog över matchen.

- Andra halvlek är bara att glömma för vår del. Svårt att det säga vad som kunde gjorts annorlunda, det funkade bra i början. Det blir så ibland, det är bättre att det kommer nu än senare, säger Rasmus Bengtsson till pressen efter matchen.

Han fortsätter:

- Det är aldrig bra att förlora men nu har vi fått en förlust och en liten käftsmäll. Förhoppningsvis är detta det som behövs ibland för att ta sig vidare. Vi har viktiga matcher som kommer redan till helgen och sedan Europa League nästa vecka. Någonstans i bakhuvudet ligger de matcherna också.

Var de överraskande bra?
- Nej, faktiskt inte. Vi spelade bra i första och sedan i andra handlar det lite om inställning. Visst, man kan tappa boll men vi förlorar dueller och enkla bollar. Det sitter mer i huvudet än något annat, säger mittbacken.

Rasmus Bengtsson gick av i slutskedet av matchen med en känning. Han talar om många spelare med känningar efter matchen på Malmö IP:s konstgräs i kontrast till ”fantastiska” träningsplaner under lägret i spanska Marbella. Bara nio dagar återstår inför Europa League-matchen mot Wolfsburg.

- Klart om det blir ett 50/50-läge och du är sen i duellen har man lite i bakhuvudet att man inte vill bli skadad inför nästa torsdag. Du har alltid någon match per säsong där det inte fungerar riktigt men det är bättre att den kommer nu än under säsongen, säger Bengtsson.

Han fortsätter:

- Vi spelar på ett lite annorlunda sätt och första 20–25 spelar vi kreativt och öppet. Men det är klart att små detaljer avgör. Tappar man boll och blir naiv är det lätt att det går åt andra hållet istället. Vi är inte alls så aggressiva som vi vill vara men det är lite en inställningsfråga kanske, och inget jag är orolig över att det inte kommer komma.

Hur mycket tänker man på att det bara nio dagar till Wolfsburgmatchen?
- Man försöker att inte tänka men någonstans i bakhuvudet finns det där. Det har det väl gjort i stort sett sedan vi drog igång, att vi har träningsmatcher för att komma i så bra form som möjligt till Wolfsburg, avslutar MFF:s Rasmus Bengtsson.

Publicerad 2020-02-11 kl 16:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå