Skrällförlust för MFF mot allsvenska nykomlingen - sänkt av kalasträff från halvplan

MALMÖ. Malmö FF föll i träningsmatchen mot Varbergs BoIS med 1–3 på Malmö IP.
En ordentlig missräkning för MFF men ett resultat som inte var orättvist på något sätt.

Malmö FF inledde på bästa sätt i träningsmatchen mot Varbergs BoIS. Efter två minuter hittade Behrang Safaris frispark Marcus Antonsson som gjorde mål för andra träningsmatchen i rad.

Malmö FF visade bra aggressivitet och löpvilja från start men den kommande allsvenska motståndaren åt sig in i matchen, främst genom vänsterkantens Daniel Krezić. Efter en stark andra halva i första halvlek med bollinnehav och flera farliga chanser kom belöningen. 1-1 kom på hörna genom Varbergs långe Joakim Lindner.

Matchens första byte kom efter 58 minuter när hemmalagets Erdal Rakip tvingades av efter att ha blivit liggande och tagit sig mot ryggslutet. Fem minuter senare slog Varbergs Albert Ejupi till med ett drömsavslut från drygt 30 meter som seglade in bakom MFF:s tonårige målvakt Mathias Nilsson.

Mittfältaren var inte färdig med spektakulära avslut. Med kvarten kvar upptäckte han en MFF-målvakt långt utanför egen mållinje och drog till med ett skott från halva planen som seglade över Nilsson och i mål.

Malmö FF lyckades inte etablerade någon större press under slutkvarten och bäst möjlighet fick Sören Rieks med ett friläge som sköts utanför på tilläggstid.