Berg sänkte Sirius när Blåvitt tog efterlängtad seger

Då visade Marcus Berg vägen i IFK Göteborgs 2-0-seger mot IK Sirius.
- Alla blev olika mycket känslomässigt påverkade av det bytet vi behövde göra med "Paka", säger Sirius-tränaren Daniel Bäckström.

Se målen från matchen i TV4 Sportens sändning i spelaren ovan.

IFK Göteborg sålde tidigare i veckan Kevin Yakob och Alexander Jallow. Då ersatte rutinerade Emil Salomonsson samt den mindre erfarne Abundance Salaou, 18, som gjorde allsvensk debut. IK Sirius fick klara sig utan Tim Björkström och Daniel Stensson som båda var avstängda.

I den tolfte minuten satte Johan Bångsbo in en boll på djupet som letade sig fram till ett friläge för Eman Markovic. 23-åringen fick dock inte ordning på bollen och läget rann ut i sanden.

Efter halva halvleken avklarad tvingades gästernas Patrik Karlsson Lagemyr till byte efter en smäll mot knäet. Den tidigare IFK Göteborg-spelaren kunde inte hålla tillbaka tårarna när han klev ut över sidlinjen - till stående ovationer från sina förra supportrar. Ersatte gjorde Filip Olsson.

I den 43:e minuten kom just Filip Olsson i en tilltrasslad situation när han blev framspelad av lagkamraten Christian Kouakou. Då rusade Blåvitt-målvakten Warner Hahn ut och Olsson gick omkull, men spelet fortgick.

- Det där är straff. Det där ska vara straff! utbrast experten Nordin Gerzic i Discovery+ sändning.

I den sista ordinarie matchminuten av den första halvleken hittade Abundance Salaou fram med en magnifik boll från halvplan i sin debut. 18-åringens boll nådde Marcus Berg, som genom en klassaktion dunkade upp 1-0 i krysset.

Målet gjorde att Blåvitt gick till halvtidsvila med en uddamålsledning.

- Det är lite frustrerande, vi borde kunnat skapa mer. Vi borde kunna skapa fler hundraprocentiga målchanser, sa Marcus Berg till Discovery+ i paus.

Och Marcus Berg skulle få som han ville. I den 55:e matchminuten stod Blåvitt för ett mönsteranfall mot ett Sirius som hade uppenbara problem att hänga med i tempot. Gustav Svensson hittade ut på Emil Salomonsson, som satte in den till Berg som gjorde sitt andra för dagen. 2-0, Blåvitt.

Det var fortsatt mycket IFK Göteborg och ett hemmalag som gick för mål nummer tre. Sirius kom till extremt lite framåt och hade länge bara ett skott på mål. En relativt avslagen sista halvtimme kunde ändå spelas av och Blåvitt tog en efterlängtad trepoängare efter två förluster i ryggen. Matchen slutade 2-0.

I slutändan blir det rättvist sett till hur matchen ser ut. Jag tycker att vi gör en bra inledning. Det är en jämn första halvlek, men det är klart att ett mål påverkar oss och matchbilden en hel del, säger Sirius tränare Daniel Bäckström på presskonferensen efter matchen och fortsätter:

- Sedan ska jag erkänna att alla blev olika mycket känslomässigt påverkade av det bytet vi behövde göra med "Paka".

I nästa omgång gästar IFK Göteborg Mjällby AIF, medan IK Sirius tar emot Djurgårdens IF.

IFK Göteborg: Hahn - Salomonsson, Bångsbo, Johansson, Wendt - Svensson, Salaou, Carneil - Markovic, Berg, Norlin.

IK Sirius: Vaiho - Da Graca, Voelkerling Persson, Mathisen - Bjarnason, Roche, Rogic, Omarsson - Sugita, Kouakou, Karlsson Lagemyr.