Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet: Östersunds beviljas elitlicens - kvar i allsvenskan

Allsvenskan 2019-12-23 kl 11:03

Östersund är kvar i allsvenskan 2020.
Klubben överklagade beslutet om indragen elitlicens - och fick rätt:
- Att vi får spela i allsvenskan nästa år är en underbar julklapp, säger ÖFK:s vd Lennart Ivarsson i en kommentar.

5:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se TV4-nyheternas livesändning från beskedet i spelaren.

Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gav i slutet av november besked om att ÖFK inte har beviljats elitlicens för 2020 med anledning av att föreningen "inte uppfyller elitlicenskriteriets ekonomiska förutsättningar för fortsatt drift under hela nästkommande år".

ÖFK överklagade, efter beskedet, licensnämndens beslut till SvFF:s överklagandenämnd och under onsdagskvällen hade nämnden möte med klubben i Stockholm. 

Nu har överklagandenämndens beslut kommit. Östersunds överklagan får gehör, skriver ÖFK på sin hemsida. Klubben beviljas elitlicens för 2020 och får därmed stanna kvar i allsvenskan. Brage får därmed ställa tillbaka siktet på spel i superettan.

ANNONS

- Det här känns jätteskönt vi har jobbat hårt för att ta fram underlag och därmed övertyga Svenska Fotbollförbundet om att vi klarar av att genomföra kommande säsong i allsvenskan, säger ÖFK:s vd Lennart Ivarsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Vidare skriver klubben så här på sin hemsida i samband med beskedet:

"ÖFK har i sin överklagan lagt fram flera olika saker som förtydligar att ÖFK klarar av säsongen 2020 och spel i Allsvenskan. Licensnämnden anmärkte bland annat på att ÖFK:s kostnadsbesparingar på cirka 32 miljoner kronor inte var rimliga, dessutom menade Licensnämnden att ÖFK inte skulle klara av att få in de belopp som klubben satt upp som ekonomiskt mål. En annan punkt var att Licensnämnden var orolig för att "Ghoddos-affären" kan bli en dyr affär för ÖFK och därmed försätta klubben i konkurs."

ANNONS

Nyligen dömde Fifa Ghoddos till fyra månaders avstängning och en bot till Huesca på otroliga fyra miljoner euro. Boten ligger formelltpå Ghoddos, det är han som ska betala enligt beslutet, men hur det kommer att bli i praktiken (ärendet är överklagat till Cas, idrottens skiljedomstol) är inte klarlagt. Risken finns att Ghoddos anser att ÖFK bör vara medskyldigt och att klubben därför kan behöva betala. Om Ghoddos-frågan säger vd Ivarsson så här:

- Vi har på punkt efter punkt klargjort för Överklagarnämnden att vi har läget under kontroll. När det gäller "Ghoddos-affären" har vi reserverat cirka 10 miljoner kronor i kommande säsongs budget, något som vi förklarat för Licensnämnden men som nu har klargjorts ytterligare.

Samtidigt som klubben har ekonomiska problem är pengar på väg in i ÖFK, rapporterade Östersunds-Posten under torsdagen. Tidningen skriver att klubben lär få ett belopp på sex miljoner kronor.

ANNONS

- Vi har en pågående diskussion gällande det. Ja, det gör det, sa vd:n Lennart Ivarsson till ÖP.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto