Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Lundh om ÖFK-beskedet: "Visar att det är svårt att göra dessa bedömningar"

Allsvenskan 2019-12-23 kl 13:00

Östersund får stanna kvar i allsvenskan efter att man beviljats elitlicens, då överklagandenämnden häver licensnämndens beslut.
- Detta visar att det är väldigt subjektivt, att det är svårt att göra de här bedömningarna, säger Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh.

4:34
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Lundh i spelaren.

Östersund har haft ekonomiska problem under året, och i november kom beskedet att klubben inte beviljades elitlicens av Svenska fotbollförbundets licensnämnd. ÖFK överklagade till överklagandenämnden, som i dag beviljade klubben elitlicens, vilket gör att de även 2020 får spela i allsvenskan.

- Det är en seger för Östersund, naturligtvis. Samtidigt finns det en del oklarheter kring deras ekonomi, men för att man inte ska kunna ge dem elitlicens ska det vara uppenbart orealistiska grunder till ekonomin, och det är det inte här, säger Fotbollskanalens Olof Lundh i TV4:s livesändning.

Han fortsätter:

ANNONS

- Det är väl vettigt att man kan överklaga och visa att man har pengar. Sedan visar detta att det ju är väldigt subjektivt, grunden till det här, att det är svårt att göra de här bedömningarna. Alla som lägger en budget vet att man kan höfta till höger och vänster med intäkter och kostnader. Det är svårt att förutspå och det är lite det elitlicensen grundar sig på.

Se Lundh prata om beskedet i spelaren ovan.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto