POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Billborns frustration: ”Ibland är vi Real Madrid och ibland är vi Stoke”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

STOCKHOLM. Hammarby bärgade första segern på fem matcher.
Nu väntar sju raka matcher mot lag som är placerat sämre i tabellen.
Då känner Stefan Billborn frustration över att det utifrån krävs sju raka segrar.
- Jag vet inte vad folk har för bild av oss, säger Hammarby-tränaren.

Hammarby bröt under söndagen en negativ trend och bärgade första segern på fem matcher efter 6-2 mot Falkenberg på Tele2 Arena. Nu väntar även framför lite, på pappret, lättare matcher för Stockholmsklubben. Hammarby har sju raka matcher mot lag som just nu är placerat sämre i den allsvenska tabellen.

Hammarby-tränaren Stefan Billborn fick därför, efter matchen, besvara en fråga om hur han ser på att hans lag nu går in som favorit i de kommande matcherna och att det därmed kan ge laget ett lyft i tabellen. Då uttryckte han frustration över ämnet.

- Jag har hört det här påståendet så många gånger, både från supportrar, media och internt, även om det inte är från spelartruppen. Jag håller med om att vi går in som favoriter i de här matcherna, men det som jag tycker är konstigt med oss är att som när vi startade säsongen med två kryss är det plötsligt kris och press på mig som tränare för att det är en katastrofsstart. Sedan har alla ändå tippat oss som sexa eller sjua. Sedan vinner vi fyra raka matcher och sedan spelar vi oavgjort mot Göteborg. Då är det katastrof igen. Och nu ska vi vinna åtta matcher på raken, säger Billborn.

Hammarby-tränaren fortsätter:

- Jag vet inte vad folk har för bild av oss egentligen. Ibland ska vi vara Real Madrid och ibland är vi Stoke liksom. Det är konstigt. Hur många lag vinner i snitt åtta raka? Vinner Malmö åtta raka? Jag är väldigt tveksam till det. Om vi kommer ur den här perioden med 18 eller 21 poäng, det vill säga om vi vinner sex och förlorar två, så vore det fantastiskt. Då tror jag att vi tagit positioner i tabellen.

Nikola Djurdjic vill i sin tur inte fokusera på att laget nu har möjlighet att lyfta i tabellen. Han vill helt enkelt bara ta en match i taget.

- Vi är favoriter, men vi måste ta match för match. Annars kan det bli dumt. Vi får ta tre poäng efter tre poäng och då är jag säker på att vi är med där uppe, säger han.

Alexander Kacaniklic är inne på samma spår som sin lagkamrat.

- Vi har snackat om det här också, men jag känner framför allt att vi måste förbättra vårt bortafacit. Vi har bra matcher på pappret, men det är bara på pappret. Vi måste lägga in arbetet också.

Publicerad 2019-07-07 kl 19:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå