POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Billborn efter Kacaniklics hattrick: ”Förstår att många var tveksamma - ser mycket bättre ut”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

STOCKHOLM. Alexander Kacaniklic gjorde tre mål mot Falkenberg.
Stefan Billborn glädjades med spelaren, men var också kritisk.
- Han ser mycket, mycket bättre ut och tar kliv hela tiden, säger Hammarby-tränaren.

Alexander Kacaniklic, som inför den här säsongen anslöt som en prestigevärvning till Hammarby, blandade och gav under den allsvenska vårsäsongen. Mittfältaren hade svårt att leva upp till de högt ställda förväntningarna, men fick det under söndagseftermiddagens hemmamöte med Falkenberg att lossna med ett hattrick i 6-2-segern. Det var hans tre första allsvenska mål i karriären.

Hammarbys tränare Stefan Billborn uttryckte efteråt glädje över Kacaniklics prestation, men var samtidigt också tydlig med att mittfältaren också ”föll ur” matchen i perioder.

- Jag tror att det var bra för hans självförtroende att han fick göra mycket mål. Jag tycker också att han flera gånger hittade ytan mellan backlinje och mittfält på ett bra sätt. Han var trygg med bollen, men vi måste också skruva upp nivån lite och spela 90 minuter bra. Han var också en av de som föll ur lite, låg och fiskade och hamnade ur position, vilket gör att vi fick springa otroligt mycket. Vi ska spela organiserat anfalls- och försvarsspel hela matchen också, säger Billborn under presskonferensen efter matchen.

Billborn berättade vidare att han förstår att det under våren höjdes ifrågasättande röster om Kacaniklic, men att han visste att det skulle ta lite tid för 27-åringen att komma igång igen efter att han under en längre tid inte spelat tävlingsmatcher.

- Vi visste att det skulle ta tid, då han inte har spelat så mycket och jag är jättenöjd med hans utveckling och stundvis hans prestation i dag. Det finns mycket mer att ta av honom också. Ibland finns det en anledning till att en spelare hamnar här, att man inte klarar av att prestera hela 90 minuter på ett bra sätt, men han ser mycket, mycket bättre ut och tar kliv hela tiden. När det gäller Alexander, så tror jag också att ju bättre vi blir som lag, desto bättre kommer också han bli. Jag förstår att många var lite tveksamma till honom under våren när spelet hackade och så. Han är otroligt duktig på att ta instruktioner, otroligt ambitiös och professionell, men det är det här med att hålla ihop det mentalt under hela matchen, säger Billborn och fortsätter:

- Sedan ska jag säga att det var många som stundtals fladdrade ur, så det är kanske inte alls lätt heller som individ. Nu låter det nästan lite förmätet att säga så här när vi vinner med 6-2, men ibland hade vi kontroll och ibland böljade matchen fram och tillbaka hela tiden. Falkenberg är likväl så bra som oss trots att vi leder med fem, sex bollar. Om vi ligger under med tre bollar, så är det mentalt tungt och nu blev det en konstig matchbild.

Muamer Tankovic, som är en god vän till Kacaniklic, glädjades också lite extra med vännens framgång.

- Det är en god vän till mig, så när han gör mål blir det lite extra glädje för honom. Jag vet också hur mycket det här betyder för honom. Att han får göra ett hattrick är fantastiskt. Det är kul att se, säger Tankovic och fortsätter:

- Han är en väldigt duktig spelare och jag vet vad han går för. Det är inte många som sett det, men i dag fick de i varje fall ett smakprov på det.

Publicerad 2019-07-07 kl 18:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå