Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Bittert slut för storspelande VSK-målvakten: “Jag hade dömt offside”

Allsvenskan

MALMÖ. Johan Brattberg räddade skott efter skott från Malmö FF.
Detta fram till Sebastian Nanasis vinstmål, som blev omdiskuterat.
- När jag ser det efteråt så kanske jag skulle ha reagerat på det, säger Brattberg.  

Foto: Bildbyrån

Västerås SK gjorde en stark insats borta mot Malmö FF. Inte minst utmärkte sig den 27-årige Johan Brattberg med ett par fenomenala räddningar när MFF pressade mot VSK-målet. Till slut fick Brattberg ge sig när Sebastian Nanasi gjorde segermålet i den 83:e minuten efter en soloprestation.  

- Jag tycker att vi gör en jättebra match, hela vägen i 90 minuter, och jag tycker att vi förtjänar mer. Det är klart att efter en match där man varit lite aktiv och fått agera lite, och man känner “i dag släpper man inte in något” - då är det klart att det är tufft när den väl går in. Speciellt så sent in i matchen, mot ett bra lag som vi matchar på ett väldigt bra sätt, säger VSK-målvakten. 

Annons

Hur högt rankar du din insats?  
- Det är klart jag är nöjd med min insats. Jag fick jobba på en del bollar och jag tycker att vi är kvar i matchen, hela vägen fram till målet på det sättet. Får ändå Malmö att känna att detta är tufft och att de får kriga för poängen. Det är klart att jag är nöjd, men jag vill vinna också. 

Målet blev omdiskuterat, eftersom MFF-anfallaren Erik Botheim stod i en offsideposition framför Brattberg. Målvakten menar att han inte såg Nanasis skott, men han kan inte avgöra om Botheim eller hans försvarare skymde honom mest.  

- Det är mycket folk framför. Jag såg bilden efteråt på en eventuell offside, men i stunden så känner jag bara att den går igenom. Det var mest en besvikelse men jag reflekterade inte just då, säger Johan Brattberg och fortsätter:  

Annons

- När jag ser det efteråt så kanske jag skulle ha reagerat på det, och kanske varit på domaren lite att han (Botheim) står där. Men i stunden var det bara en besvikelse att det blev mål och jag reflekterade inte över det. 

Brattberg svarar på frågan om han dömt offside om han varit assisterande domare:  

- Ja, det hade jag gjort. 

Nykomlingen VSK får därmed vänta på den första poängen i återkomsten till allsvenskan. Men efter fyra raka 0-1-förluster ser Brattberg ändå framtiden med tillförsikt, tack vare ett spel som lovat mer.  

- Klart att på sättet som vi presterat så hade vi kunnat stå på samma poäng som Malmö nu, med lite flyt med oss. Det är klart att det är tufft. Men jag ser hellre oss spela så bra som vi har gjort än att vi spelat dåligt och tagit sex poäng i de här matcherna. När det väl lossnar så kommer det lossna rejält tror jag. Då kommer vi vara riktigt bra, avslutar målvakten.

Annons
Publicerad 2024-04-20 kl 21:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto