Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Rydströms ‘morot’ till flyttryktade Nanasi: “Jag byter ju inte ut honom...”

Allsvenskan

MALMÖ. Sebastian Nanasis soloräd gav Malmö FF ännu en seger.
När det gäller framtiden vill 21-åringen inte spekulera om han blir kvar i MFF.
- Så långt fram har jag inte planerat, säger Nanasi.  

Foto: Bildbyrån

Den offensive mittfältaren fortsätter att imponera hos serieledaren. Malmö FF kunde inte forcera ett välspelande Västerås SK på hemmaplan, innan Sebastian Nanasi dribblade bort några VSK-spelare och gjorde vinstmålet i den 83:e minuten.  

På nio matcher i allsvenskan och svenska cupen i år har Nanasi gjort remarkabla fyra mål och tio assister.  

- Det är klart det är något som är positivt. Något som är bra och som jag kommer försöka hålla uppe. Jag försöker bara vara mig själv och spela den fotbollen som jag vet att jag kan, och då vet jag att poängen kommer komma automatiskt också, säger han.  

Annons

Förra säsongen utsågs U21-landsslagsmannen till allsvenskans bästa spelare. Chefstränaren Henrik Rydström tycker att Nanasi tagit ännu större kliv i år.  

- Ja, och det såg vi redan i cupspelet. En sak som jag är väldigt mycket mer till freds med i år än förra året är att han pressar och vinner dueller. Klarar av att komma bort från sin motståndare på ett helt annat sätt, säger Rydström och fortsätter:  

- Han har definitivt tagit kliv. Sedan är han en lekfull spelare, den balansen tycker jag också att han blivit bättre på. När han ska vara lekfull, och sedan bara smälla dit den. 

Nanasi vill inte höja sin betydelse över mängden i MFF. Om Rydströms komplimang säger han:  

- För varje vecka som går, och för varje månad - det kanske låter klyschigt - men man blir bättre hela tiden. Man tar bättre beslut och man känner sina medspelare bättre. Så ja visst, jag tar kliv överallt hela tiden. Det går sakta men säkert framåt. 

Annons

Det är väl dokumenterat att klubbar på kontinenten följer Malmö FF:s guldklimp. Nanasi är dock kryptisk kring möjligheten att spela i Malmö säsongen ut. 

- Nu är vi väldigt långt fram. Så långt fram har jag inte planerat, kan jag säga. Vi har match nu på torsdag och det är där mitt fokus ligger, säger han.  

Rydström svarar på om han tror att Nanasi är kvar efter sommaren:  

- Det hoppas jag. Det vet jag inte. Jag tror att han trivs bra. Jag byter inte ut honom, det kanske någon annan gör om han går någon annanstans. 

Nanasi, som byttes ut på tilläggstid mot VSK, kontrar med ett leende.  

- Han har bytt ut mig tre av fyra gånger (i allsvenskan)!

Nanasi avtal med MFF löper över säsongen 2025.  

Publicerad 2024-04-20 kl 21:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto