Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Björnström tror 2023 skapat ett starkare AIK: "Jag skämdes"

Allsvenskan

MARBELLA. Axel Björnström är mer taggad än någonsin på en ny säsong.
Den spelande AIK-supportern är ute efter revansch.
- Men vi ska jobba först och snacka sen, säger ytterbacken till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Efter en fjolårssäsong som slutade i fiasko och en kamp för att säkra nytt allsvenskt kontrakt laddar AIK för en ny säsong. 

- Vi är extremt motiverade det här året. Man har samlat på sig allt från förra året och vill bara ha revansch. Jag tror det är något som stärker oss. Att vi gick igenom förra året och kan hämta kraft ur det, säger vänsterbacken Axel Björnström.

Efter många om och men lyckades Henning Berg, som ersatte sparkade Andreas Brännström mitt i säsongen, rädda kvar AIK i högsta serien.

Nu hoppas de svartgula ha påbörjat en resa tillbaka mot toppen.

- Jag ser fram emot det här året. Det ska bli riktigt kul. Vi får också en skjuts av att det säljs säsongskort och allt det där. Det gör att det blir lättare att blicka framåt. Man bygger upp en tro och har ett jäkla sug, säger Björnström.

Annons

Hur var 2023 för dig personligen?
- Det var tufft, som för hela laget. Det handlade mest om att försöka göra allt för att vi skulle rädda kontraktet. Det var det enda jag tänkte på hela året. Det var det som var fokus efter vår dåliga start. 

Ytterbacken är en stor AIK-supporter och kräftgången förra året tog hårt på honom.

- Det är klart att jag skämdes. Vi är Sveriges största klubb och vi hamnade i den situationen. Som spelare och ytterst ansvarig skäms man.

- Det är klart att jag kände extra mycket med klubben. Det blir personligt på ett annat sätt och jag känner så otroligt mycket för alla som bryr sig. Man har ett ansvar gentemot de människorna. 

Han fortsätter:

- Samtidigt är det en väldigt skön känsla att kunna påverka saker på planen. Den ska jag ta tillvara på. Det är inte alla som kan påverka där.

Annons

Björnström vill inte skruva upp förväntningarna på laget allt för mycket inför tävlingssäsongens start.

- Vi får vara ödmjuka efter året som vi gått igenom. Vi får jobba först och snacka sen. Det är dumt att bygga upp någonting för mycket genom att snacka. Vi ska lägga ner jobbet på plan först.

Just nu är han ensam etablerad vänsterback i truppen. AIK har dock aviserat att man vill värva in en ytterback.

- Jag går alltid ut och ger 100 procent. Jag kör mitt och sen brukar det alltid löna sig i slutändan om man fokuserar på sitt eget. Resten kan jag inte påverka.

- Jag vet vad jag är kapabel till i den här ligan om jag får det till att stämma. Jag ska utnyttja mina bästa egenskaper på planen.

Han säger också:

- Jag ser fram emot den här säsongen extremt mycket. Jag kan tänka mig att supportrarna känner så också. Vi ska få släppa allt och gå vidare till något nytt. Det ska bli riktigt kul.

Annons

Björnström lyfter också att han är tacksam för att supportrarna fortsatte att stötta laget som de gjorde när det gick tufft i fjol. Han beskriver hur det ger en extra skjuts in i det här året.

- Jag känner mig mer sugen på en ny säsong än vad jag gjort någonsin tidigare, avslutar vänsterbacken.

Publicerad 2024-02-10 kl 11:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto