POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Blåvitt bröt MFF:s allsvenska målsvit – hyllas av Asbaghi: ”Vi stänger ner Malmö"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

GÖTEBORG. Malmö FF hade gjort mål i varje allsvensk match sedan september, och alla allsvenska matcher utom en sedan maj 2018, men de fick inte hål på IFK Göteborg.
- De har framför allt en bra målchans med Sören (Rieks) där, annars tycker jag vi har full kontroll på Malmö, sa Poya Asbaghi efter dagens 0-0-match. 

Förra året tog IFK Göteborg endast 31 poäng på 30 matcher. Efter oavgjort mot Malmö FF har de redan tagit 17 poäng, på nio matcher.

I dag lyckades de dessutom att hålla MFF mållösa framåt, och det är bara ett annat lag (Gif Sundsvall) som har lyckats med det under Uwe Röslers 26 tidigare allsvenska matcher.

- Det finns många saker som är positiva efter en sådan här match. Vi tar jobbet för varandra på ett väldigt bra sätt. Jag tycker vi stänger ner Malmö över 90 minuter på ett bra sätt. De har framför allt en bra målchans med Sören (Rieks) där, annars tycker jag vi har full kontroll på Malmö. Samtidigt är det inte som vi att skapar massor med målchanser. 

- Det är en tillknäppt match, det är två lag som försvarar sig väldigt bra där ute. Malmö kommer ut med en trebackslinje och två riktigt defensiva mittfältare, det gör att det blir svårt för oss att komma åt den ytan. Det tycker jag speglar matchbilden helt och hållet, balansen som Malmö kommer ut med. Det gör att det blir en tillknäppt match.

Om det var något som Asbaghi pekade på så var det att Blåvitt inte riktigt hade ork för alla 90 minuter. Han sa att spelschemat var en anledning, då de mötte IFK Norrköping i måndags. De har även match mot Hammarby på måndag. 

- Det känns som vi har lite trötta huvuden där ute, och det kanske inte är så konstigt med tanke på att det är tajt spelschema. Vi har minst vila och det här var andra tuffa matchen på tre dagar. Det tycker jag nästan syntes, även om vi inte ska ha det som ursäkt till varför vi inte vinner. 

- Men hey, vi gör en bra match. Vi möter ett väldigt bra lag, på förhand så var det här laget som skulle komma sist mot det laget som skulle komma etta, och jag såg inte någonting av det när jag tittade på den här matchen. Tvärtom tyckte jag att om det var något lag som verkligen försökte gå för segern så var det vi.

Publicerad 2019-05-16 kl 22:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå