Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-spelarna hyllar fansen: "De har älskat oss som mest när vi förtjänat det minst"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Kris och ångestmöte - då stöttades IFK Göteborg av runt 600 supportrar mot BP.
Fansen höll igång hela matchen, vilket värmde hos blåvita spelare och ledare.
- De bar oss framåt, säger ytterbacken Emil Salomonsson till Fotbollskanalen.

3:07
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Lagkaptenen Tobias Hysén pratade om att IFK Göteborg är och har varit bortskämt av sina supportrar. Tränaren Poya Asbaghi hyllade fansen som Sveriges bästa. Det östes beröm över de blåvita supportrarna efter IFK:s 2-0-seger mot Brommapojkarna under måndagen.

- Det är ju fantastiskt. Trots resultaten vi haft de senaste veckorna så kommer det så många hit... det är grymt, säger forwarden Robin Söder.

Ytterbacken Emil Salomonsson är också tacksam över det stöd som runt 600 tillresta Blåvitt-supportrar på Grimsta IP gav till sitt lag.

- Det är många änglar som tog sig upp hit, som sjöng och bar oss fram, säger Salomonsson.

ANNONS

Salomonsson fortsätter:

- Jag tycker hela den här hösten har de visat gång på gång hur bra de är, de har levt efter den gamla tesen "älska mig mest när jag förtjänar det som minst". De har verkligen burit oss fram. Jag förstår deras frustration men jag tycker de fått utlopp för den på ett väldigt bra sätt och försökt stötta oss. Innan matchen mot Trelleborg mötte de oss med bussen och nu mobiliserade de till den här matchen. 

- De var väldigt många, jag tror inte ens att vi haft så här många på Grimsta när vi legat i toppen. På så sätt är det en jäkla trygghet. När man springer ut till uppvärmningen och ser hur många som bryr sig om oss så vet man att man är en man till på planen. Det låter kanske klyschigt, men man får extra energi av det.

Publicerad 2018-10-23 kl 08:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto