Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitt-toppen: "God ekonomisk kompensation"

Allsvenskan

Jens Askou har lämnat IFK Göteborg.
Vad händer på tränarfronten nu?
- Vi ska se över det, säger tekniske direktören Ola Larsson till Fotbollskanalen.

1:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Tröjbetyg: IFK Göteborg.

IFK Värnamo - BK Häcken
IFK Värnamo
BK Häcken
STREAMA IMORGON
Kalmar FF - Djurgårdens IF
Kalmar FF
Djurgårdens IF
STREAMA IMORGON
IF Brommapojkarna - Hammarby IF
IF Brommapojkarna
Hammarby IF
STREAMA IMORGON
IFK Norrköping - Halmstads BK
IFK Norrköping
Halmstads BK
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Västerås SK
IFK Göteborg
Västerås SK
STREAMA PÅ SÖNDAG

IFK Göteborg har sålt tränaren Jens Askou till Sparta Prag, vilket Fotbollskanalen kunde avslöja tidigare under lördagen. Där blir dansken hjälpreda till huvudstadsklubbens nye huvudcoach Lars Friis. 

- Allting har gått ganska fort. Jag tror att du kan lägga pusslet själv. Då vet du ungefär hur lång tid det här har tagit, säger Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg, till Fotbollskanalen.

Askous Blåvitt-farväl hänger faktiskt ihop med Jürgen Klopps avsked till Liverpool. För Feyenoords Arne Slot är ny tränare i Liverpool och den nederländska storklubben har tagit in Brian Priske, senast i Sparta Prag.

Annons

Ola Larsson är knappast förvånad över att andra klubbar hade span på Askou efter att han lyckades rädda nytt kontrakt med IFK Göteborg föregående säsong.

- Jens har gjort det väldigt bra hos oss och det är klart att andra får upp ögonen. Sättet som han kom hit på förra sommaren... och då hade vi nio poäng efter 15 matcher. Sedan förlorade vi ytterligare någon match innan det började vända. Det första han sa till spelarna när han kom var: "Grabbar, jag vet att ni inte mår så bra och att tabelläget är för jävligt, men följ mig för jag ska ta ur det här". Det gjorde han. För mig var det ett fantastiskt möte och en fantastisk höst vi hade tillsammans. Det är inte alls konstigt att andra klubbar får upp ögonen för honom. Jag önskar honom all lycka, säger Larsson.

Är du nöjd med ersättningen ni får från Sparta Prag?

Annons
- Ja. Det är en god ekonomisk kompensation som vi får för Jens, säger Larsson, som inte vill gå in på summan. 

Efter Askous sorti kommer assisterande tränaren Sindre Tjelmeland, 34, som anslöt från Start inför säsongen, att ta över huvudansvaret.

Samtidigt ska Blåvitt "se över" sin ledarstab.

- Det är vad vi gör just nu (ser över ledarstaben, reds. anm.). Vi gör inget annat än det vi kommunicerat. Vi ser över det.

I ditt arbete, har du en förberedd lista eller hur ser det ut?
- Jag tror alltid man behöver fokusera på den personalen man har när de väl är här och att göra det bästa möjliga med den. Parallellt tänker du ändå "okej, vad har vi för tjänster och brister i staben?". Det tycker jag är ett normalförfarande. Det är det arbetet som får göras ordentligt nu, att utvärdera tränarstaben. 

Annons

Förra året tog det ett tag innan ni hittade en huvudtränare. Hur tänker du nu? Är det en liknande process?
- Jag ska i dag träffa flera personer i organisationen för att diskutera de här frågorna och jag ber om att få återkomma, säger Larsson, som refererar till Blåvitts sportråd. 

Ett namn som plötsligt dök upp innan Askou tog över förra året var förre Hammarby-tränaren Stefan Billborn. En anledning är att Billborn och Larsson är goda vänner och i Blåvitts dåvarande tränarjakt dök Billborn upp på Gamla Ullevi.  

Nu går Sarpsborg tungt i Eliteserien och laget är nästjumbo.

Jag testar dig på ett namn och det är Stefan Billborn. Har du honom under lupp?
- Ditt jobb blir att lägga pusslet. Men jag kommer inte att kommentera några namn eller spekulationer från din sida. Det kan du fortsätta göra på egen hand. 

Annons

Billborns kontrakt med Sarpsborg sträcker sig över 2026.

IFK Göteborg ligger på 13:e plats i allsvenskan.

Publicerad 2024-06-15 kl 18:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto