Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitts öppning efter försäljningarna: "Vet inte vad som är sagt…"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Alexander Jallow har sålts från IFK Göteborg.
Samtidigt tränar ytterbacken Sebastian Ohlsson fortsatt med klubben - som kontraktslös spelare.
- Att Sebastian någon gång kan spela i IFK Göteborg, det hoppas vi på, säger Mikael Stahre till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Mikael Stahre och Sebastian Ohlsson.

Det allsvenska övergångsfönstret är stängt, men många utländska är öppna månaden ut. Tidigare under veckan meddelade IFK Göteborg att man säljer både Kevin Yakob och Alexander Jallow till Århus respektive Brescia. 

- Det är något som har varit på gång under en period, så det är som det är. Det ingår. Spelare kommer och går och det var inte otänkbart (att det skulle ske). Jag är högst injicerad i processen, säger IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre. 

Hur tunga tapp är det?
- Det är ju två spelare som har spelat från start här på slutet. Kevin har varit bra här på sommaren och framåt. Jallow har varit bra hela säsongen. Det är ju proffsiga killar som har ett extremt stort driv, så det är jävligt kul för dem att få chansen att spela i en annan kontext.

ANNONS

Yakob satt på ett utgående kontrakt, vilket IFK Göteborg självt varit öppet med att man velat förlänga. I samband med försäljningen sa klubbdirektör Håkan Mild till klubbens hemsida att man “erbjudit Yakob ett bra kontrakt”, men att han ville till Århus. 

- Exakt vad som sägs parter emellan, det tar man ju inte. Men vi hade en bra dialog med honom och han visste vad vi ville för något, fick ett erbjudande som han ville ta, det blev en förhandling och klubbledningen accepterade det, säger Stahre. 

Blåvitt-tränaren säger att klubbens ekonomi behövde spelarförsäljningar, och att man därför valde att släppa Alexander Jallow. 

- Om man ska vara brutalt ärlig … För att få svung i den här verksamheten så behöver vi också få in medel och sälja spelare. Det ingår ju, så är det ju bara. Jallow var ju också ganska tydlig med att han ville ut. När hans kontrakt då börjar gå ut och han har som ambition att komma ut och inte förlänga, så kunde det komma bud. 

ANNONS

Duon har under stora delar av säsongen varit ordinarie i elvan och lämnar nu tomrum efter sig. 

- Det går ju inte att ersätta dem, fönstret är ju stängt. När det gäller högerbacken så har vi lyft upp unga spelare i både Alai (Hussain Ghasem) och Felix Eriksson. Vi har Emil Salomonsson som är en högkvalificerad allsvensk spelare som har spelat väldigt lite för att Jallow har varit bra. Han har ju stått där, spelat varje U21-match och gjort det väldigt bra. 

Men det kan finnas en öppning som gör att IFK Göteborg hinner förstärka truppen inför den allsvenska slutspurten. Sebastian Ohlsson, 29, har tränat med sin förra klubb i flera veckor sedan kontraktet med tyska St. Pauli löpte ut. Högerbacken har själv berättat att ett beslut om framtida klubbval troligen kommer inom kort

I vissa fall kan spelare som är kontraktslösa skriva på för en svensk klubb efter det att fönstret stänger, vilket bland annat Blair Turgott gjorde i våras när han skrev på för BK Häcken. Det krävs dock en särskild dispens för att få igenom en sådan övergång. 

ANNONS

- Jag vet inte vad som är sagt. Han (Sebastian Ohlsson) är med och tränar med oss, men fönstret är ju stängt, säger Stahre. 

Kan han inte skriva på om han är kontraktslös?
- Det finns olika aspekter i det, så i nuläget är det ingenting som ligger nära. Men att Sebastian någon gång i framtiden kan spela i IFK Göteborg, det hoppas vi såklart på, säger Mikael Stahre.

Publicerad 2022-08-28 kl 11:45
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto