Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bojanic självsäker inför premiären: "Ser inte att Malmös lag är bättre än vårt"

Allsvenskan

Malmö borta - kanske tuffast möjliga start på säsongen.
Trots den dystra sviten i Skåne, har Darijan Bojanic stor tro på sitt lag.
- Jag ser inte att deras lag är bättre än vårt på pappret, säger han till Fotbollskanalen.

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från cupsemin Hammarby-Djurgården i spelaren ovan.

Darijan Bojanic var en av alla i Hammarby som insjuknade i Covid-19. Kraftig hosta och borta från träning i två veckor - uppladdningen inför den allsvenska säsongen kunde varit bättre för mittfältaren.

I cupsegern mot Djurgården fick han en halvlek. Nu väntar Malmö FF under lördagen i den allsvenska premiären, och Bojanic medger att formen inte är helt hundra.

Är du redo för 90 minuter?
- Nej, det är jag inte, säger han till Fotbollskanalen.

Hur många minuter har du i dig?
- Vet inte riktigt, men inte 90 ännu i alla fall.

Hur ser du på att ha Malmö borta i premiären?
- Det är såklart en tuff match, de är alltid starka med bra spelare, så det kommer bli tufft. Men samtidigt tycker jag att vi också varit jävligt bra, så gör vi en bra match så kan det gå hela vägen.

ANNONS

Rent spelmässigt - vad tuffast med att åka ner till Malmö och möta MFF?
- Jag vet inte alltså, jag har själv tänkt på det några gånger att… Det känns typ som man ger dem lite respekt redan innan matchen, vid matchstart. Man låter dem ta tag i sakerna istället för att man själv gör det. Ofta är det så att man förbereder sig lite på att de kommer ha mer boll, och att man kanske riktar fokus på dem istället för oss.

Han fortsätter:

- Alla vet ju att Malmö har varit med i Europa och man tänker ”wow” liksom, men sen tycker jag att vi har ett skitbra lag. Jag ser inte att deras är bättre än vårt lag på pappret.

Vad måste klaffa i ert spel för att ni ska kunna slå dem?
- Vi kör på som vanligt, vi vill pressa högt, äga boll och äga matchen. Det kommer vi inte ändra, vem vi än möter. Det är i vårt dna och det vi följer. Sen är det såklart en motståndare på andra sidan som också har sin plan, så det gäller att vara bättre för dagen och vilja det mer.
ANNONS

Historisk sett har bortamatchen i Malmö vuxit ut till en svår uppgift för Hammarby. Sen Bajens allsvenska återkomst 2015 har laget inte vunnit i allsvenskan på bortaplan mot MFF på sex försök. Målskillnad? 18-3.

- Vi har alltid snackat sen jag kom till Bajen att vi måste fixa lite vinster och poäng på bortaplan, och det är inte bara mot Malmö. Det finns andra lag vi har svårt att ta poäng mot på bortaplan. Sen vad det beror på vet jag inte. Det kan bero på att man känner sig mycket bekvämare i Stockholm med allt stöd, så jag vet inte.

Inför säsongen har många bollat upp Hammarby som guldfavoriter, vid sidan av MFF. Bojanic tycker det är kul, samtidigt som han skjuter över favoritskapet

- Malmö är väl alltid de stor favoriterna, så är det ju. Men det är klart att det är skönt för oss att vi nämns där, och det tycker jag vi ska göra. Sen hur allting slutar får vi se.
ANNONS

Det blir inte en jobbig press för er att nämnas som guldfavoriter med MFF?
- Nej, nej. Vi litar på det vi gör och det vi pratar om internt inom truppen kring vad vi vill åstadkomma. Sen får vi se om det går hela vägen. Det är en större press på Malmö att vinna varje år med deras ekonomi och allt de gjort.

De två klubbarna kommer från vitt skilda försäsonger. MFF har haft det tufft, och åkte ur gruppspelet i cupen. Hammarby har radat upp segrar, bland annat i två derbyn mot Djurgården och AIK, vilket gett dem en finalplats i cupen. Detta trots att försäsongen blev kaosartad på grund av det tidigare nämnda coronautbrottet. En faktor som betyder mycket för självförtroendet när säsongen drar igång på allvar.

- Det är bara otroligt starkt och skönt. Lite spelare har lämnat, lite spelare har kommit in men ändå har vi fått det att funka. det ser bra ut och är väldigt hög kvalité, både på spelare och träningar. Så det ser ljust ut. Nu måste vi fortsätta jobba hårt, pusha varandra och hjälpa varandra och inte vara nöjda. För det är en lång säsong som börjar, och det kommer inte börjas direkt.
ANNONS

Matchen startar 15.00 på lördagen.

Publicerad 2021-04-10 kl 08:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto