Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cifuentes bekräftar konflikt med spelare: "Han ville inte värma upp"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Enligt Aftonbladet har flera etablerade spelare i Hammarby varit i bråk med Marti Cifuentes - där det vid ett tillfälle ska ha lett till att en petades från en match.
Nu svarar tränaren på uppgifterna.
- En spelare var arg och ville inte värma upp, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

För en vecka sedan uppgav Aftonbladet att det stormar i Hammarby och att flera etablerade spelare varit i öppen konflikt med sin tränare Marti Cifuentes, och vid ett tillfälle ska det ha lett till att en petades från en match.

Vidare skrev tidningen att det finns ett missnöje i truppen med Cifuentes och att styrelsen ska ha haft ett möte om tränarens framtid i klubben.

Efter torsdagens träning på Tele2 Arena frågar Fotbollskanalen Cifuentes om uppgifterna.

- Jag har varit i den här branschen i många år och vet att media alltid letar efter storys, framför allt när det inte går så bra. I det här fallet var det inget mer än att jag hade en diskussion med en spelare. Klubben vet om det och spelaren också. Det var ingen stor sak, säger han och fortsätter:

Annons

- Sådana saker händer i alla lag i hela världen. Om man vill göra en stor story av det så okej. Men vi jobbar på som vanligt. Vi har bra relationer här och humöret är bra. Som en del av intensitet och hur vi pushar på så kan sådant här hända ibland.

Vad var det som hände med den spelaren?
- En spelare var arg och ville inte värma upp. Det var det. Men han förstod att han gjorde fel.

Var han utanför truppen i matchen efter?
- Ja så kan det ha varit. Spelaren var arg och betedde sig barnsligt. Men han har lärt sig av det.

Är du i konflikt med någon spelare just nu?
- Jag känner inte att jag är det.

- Vad den tidningen skrev är inget som oroar mig. Jag har inga problem med någon spelare. Jag vill det bästa för spelarna och för klubben.

I artikeln stod det att styrelsen har haft ett möte om din framtid - hur ser du på det?

Annons
- Vi hade ett bra möte i går. Det var jag och Richard von Yxkull (Hammarbys vd) och några andra från styrelsen. Vi hade även ett möte i förra veckan. Fokus är att analysera hur vi kan bli bättre, vad vi behöver för att förbättras och för att göra det så bra som möjligt i situationen som vi är i.

Känner du förtroende från klubben?
- Ja absolut. Jag känner fullt förtroende.

- Jag vill vara här och klubben vet om att mitt mål är att uppnå något vackert med den här klubben. Förra säsongen var väldigt fin. Nu är situationen som den är och vi är inte nöjda. Nu är det viktigt att vi i Bajen-familjen sluter oss samman och tillsammans tar tre poäng mot Brommapojkarna så att vi kan gå till uppehåll med en bra känsla. 

Publicerad 2023-06-08 kl 12:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto