Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var borta i ett år - Nalic berättar om kraven på att leverera direkt: "Klart att det är tufft"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Adi Nalic spelade inte en enda match på ett helt år på grund av en knäskada.
Nu har han gjort fem starter och sex inhopp - och ett mål.
- Det är klart att det tar sin lilla tid och man behöver speltiden för att komma upp i nivå, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Den 21 april förra året, när Malmö FF spelade borta mot Värnamo, skadade Adi Nalic korsbandet så illa att han missade resten av säsongen. När serien var slut så gick kontraktet med MFF ut och då valde han att skriva på för Hammarby.

Den 9 april gjorde han sin första match efter skadan, och också sin första match för Bajen, när han hoppade in i åtta minuter i 1-3-förlusten mot Häcken.

Sedan blev det ytterligare fyra inhopp när Hammarby förlorade mot AIK, Malmö FF och IFK Norrköping, samt spelade oavgjort mot Mjällby.

Då var det press på laget och Adi Nalic kastades in från start.

Nu har han gjort fem raka matcher från start och då har det blivit en seger, tre oavgjorda och en förlust - och på sammanlagt fem starter och sex inhopp har Nalic gjort ett mål och en assist (båda mot förra laget Malmö FF).

Annons

- Jag har spelat mer och mer nu. Jag börjar komma in i det med fysiken och att orka spela i 90 minuter. Jag känner mig starkare, säger han till Fotbollskanalen, inför fredagens match mot Brommapojkarna.

- Sedan kommer de här solklara lägena att komma. Ju bättre vi spelar som lag desto mer kommer det att öppna upp sig. Man är aldrig nöjd när man inte får med sig segrar, men jag tror på att det kommer att komma.

Du var knäskadad och borta i ett helt år och sedan rakt in och började spela i allsvenskan och genast hade förväntningar på dig att leverera direkt - hur har det varit?
- Det är ju en resultatbaserad sport. Vi ska ju leverera, ta poäng och vinna. Sedan vet ju människor runt omkring, allt från det medicinska med fystränare och andra hur det är när man ska komma tillbaka efter en längre skada tills man kommer in i tajming, fysik och matchtempo. Det är klart att det tar sin lilla tid och man behöver speltiden för att komma upp i nivå. Ju mer man spelar desto bättre kommer det att bli.

Annons

Samtidigt som du har behövt speltid och tid på dig för att komma upp i nivå så har laget gått svagt - hur är det när det är press på att du måste leverera direkt efter att ha varit borta så länge?
- Det är klart att det är tufft, men det är också en del av vår sport. Vi ska leverera. Det är något man får lära sig att leva med.

Trots Hammarbys tuffa läge med bara tre segrar efter tolv omgångar så är Adi Nalic positiv. Han tror på sig själv och på sina lagkamrater och är säker på att det kommer att lossna.

- Det som talar för det är att vi tror på det. Vi jobbar hårt och har en bra inställning. Vi har bra kvalitet i laget, både individuellt och också att vi är starka som ett lag, säger han och fortsätter:

- Sedan gäller det att vi tar fram det också och att vi gör varandra bättre ute på planen. Då tror jag att det kommer att gå vägen för oss.

Annons
Publicerad 2023-06-09 kl 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto